spot_img

Άγνωστο το μέλλον των Perez-Ricciardo στην F1 – O Lawson σε Red Bull ή RB το 2025

Στη Red Bull θέλουν να προωθήσουν σε μία εκ των δύο ομάδων τους στη Formula 1 τον νεαρό Liam Lawson και αυτό είναι άσχημα νέα για τους Sergio Perez και Daniel Ricciardo.

Ο Liam Lawson, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως αναπληρωματικός οδηγός και εφεδρικός για τις ομάδες της Red Bull, φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει τελικά θέση ως βασικός οδηγός στη Formula 1 το 2025. Ο Helmut Marko, σύμβουλος της Red Bull, δήλωσε ότι ο Νεοζηλανδός θα βρεθεί σίγουρα στο μονοθέσιο μιας εκ των δύο ομάδων της εταιρείας την επόμενη χρονιά, είτε στη Red Bull Racing είτε στην RB.

Αυτή η δήλωση έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, καθώς οι φήμες για αλλαγές οδηγών έχουν φουντώσει, ιδιαίτερα μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Ο Lawson, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2023 ως οδηγός της Super Formula, έχει περάσει το 2024 ως εφεδρικός οδηγός για τις δύο ομάδες της Red Bull, αναμένοντας την ευκαιρία του.

Tα σενάρια για το 2025

Με τον Max Verstappen να παραμένει σταθερός ως το απόλυτο πρώτο όνομα της Red Bull, οι θέσεις των Sergio Perez και Daniel Ricciardo είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο Perez διατηρεί συμβόλαιο που καλύπτει και το 2025, αλλά η απόδοσή του είναι κάτω από τις προσδοκίες μετά την καλή εκκίνηση της χρονιάς. Η απόφαση της Red Bull να του δώσει περισσότερο χρόνο αναμένεται να κριθεί στους επερχόμενους αγώνες, σε πίστες όπως το Μόντσα και το Μπακού, όπου ο Perez έχει δείξει καλή απόδοση στο παρελθόν. Ωστόσο, αν δεν καταφέρει να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, η πίεση για την παραμονή του θα αυξηθεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Daniel Ricciardo, που επέστρεψε στην RB, είναι επίσης υποψήφιος για προαγωγή στη Red Bull το 2025, αν και ο Marko δήλωσε πως μια τέτοια απόφαση θα εξαρτηθεί από την απόδοσή του. Ο Ricciardo έχει ήδη επισημάνει ότι η απόδοση είναι το «κλειδί» για το μέλλον του, και αν καταφέρει να αποδώσει καλά, θα μπορούσε να βρει μια σταθερή θέση στην οικογένεια της Red Bull.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με συζήτηση και ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο Grand Prix Ολλανδίας. 

Ο Lawson θεωρείται από τη Red Bull ως ταλέντο με σημαντικές προοπτικές, κάτι που αποδείχθηκε όταν πήρε το τιμόνι στο Zandvoort το 2023 ως αντικαταστάτης του τραυματισμένου Ricciardo. Η εμφάνισή του τότε άφησε θετικές εντυπώσεις και επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος για μια μόνιμη θέση στο grid. Ο Marko ανέφερε ότι η απόφαση για το μέλλον του Lawson θα ληφθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας ανοικτά τα σενάρια για την τοποθέτησή του είτε στην κύρια ομάδα της Red Bull είτε στην RB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η Red Bull δεν τοποθετήσει τον Lawson σε αγωνιστικό ρόλο το 2025, διατρέχει τον κίνδυνο να τον χάσει, καθώς και άλλες ομάδες ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του. Αυτός ο παράγοντας πιέζει τη Red Bull να βρει χώρο για τον Λόσον, με τις αλλαγές στο οδηγικό δυναμικό να είναι αναπόφευκτες.

Με τις εξελίξεις να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, η θέση του Lawzon στο grid για το 2025 φαίνεται διασφαλισμένη. Ωστόσο, το ποιοι οδηγοί θα τον πλαισιώσουν στις δύο ομάδες της Red Bull παραμένει αβέβαιο. Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι καθοριστικός μήνας, καθώς η ομάδα θα πρέπει να λάβει τις τελικές της αποφάσεις ενόψει της επόμενης σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles