spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP3: Ο Russell στην κορυφή, πολύ μικρές οι διαφορές

Ο George Russell ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Αζερμπαϊτζάν πριν τη μάχη της pole position με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε το FP3 διάρκειας μίας ώρας του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Ομάδες και οδηγοί συνέχισαν το πρόγραμμά τους το οποίο περιλάμβανε προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών. Η πίστα είχε χάσει πρόσφυση λόγω βροχής που είχε πέσει πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Ταχύτερος στο FP3 ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG. O Βρετανός στην τελευταία του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:42,514 και πήρε την 1η θέση πριν τη μάχη της pole position. Δεύτερος ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον οδηγό της Mercedes. Τρίτος ήταν ο Lando Norris της McLaren, με τον Βρετανό να βελτιώνεται σε σχέση με την Παρασκευή, όμως η διαφορά του από την κορυφή ήταν στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Oscar Piastri με τη δεύτερη MCL38, ενώ 5ος ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός είναι εξαιρετικός στον δεύτερο τομέα της πίστας όμως χάνει πολύ χρόνο στον τελευταίο, λόγω set-up στο μονοθέσιό του. Στην 6η θέση ήταν ο Carlos Sainz της Ferrari, ο οποίος ξεπέρασε τον Sergio Perez της Red Bull.

Στις θέσεις 8 και 9 συναντάμε τους Alex Albon και Franco Colapinto της Williams, οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Οι κόκκινες σημαίες δεν έλειψαν από την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν. Η πρώτη ήταν λόγω του Esteban Ocon, ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο μονοθέσιό του και σταμάτησε στην άκρη της πίστας στη στροφή 16.

Η δεύτερη κόκκινη σημαία προήλθε από ατύχημα του Oliver Bearman της Haas. O Βρετανος υπολόγισε λάθος στο φρενάρισμα στη στροφή 1, άργησε να καταλάβει πως δεν θα πετύχει το apex. Η αντίδρασή του ήταν καθυστερημένη και δεν κατάφερε να αποφύγει τις μπαρίερες τραυματίζοντας το μονοθέσιό του.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP3 GP Αζερμπαϊτζάν

Image

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles