spot_img

MotoGP, Ταϊλάνδη Sprint: Ο Bastianini νίκησε, ο Martin πλησίασε στον τίτλο

Ο Enea Bastianini ήταν ο μεγάλος νικητής του MotoGP Sprint στην Ταϊλάνδη, ενώ οι μονομάχοι του τίτλου έδωσαν ακόμα μία παράσταση. 

Ο Αγώνας Σπριντ του GP Ταϊλάνδης, του 18ου φετινού αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, δεν είχε μάχη για τη νίκη, καθώς ο Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati Lenovo έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του, φτάνοντας στην καρό σημαία χωρίς να απειληθεί.

Πίσω του όμως οι διεκδικητές του τίτλου έδωσαν μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση, από την οποία βγήκε νικητής ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati. O Ισπανός ξεκίνησε από την 5η θέση αλλά ανασυγκροτήθηκε, πέρασε τον μεγάλο του αντίπαλο Πέκο Μπανάια και τερμάτισε 2ος, αυξάνοντας λίγο ακόμα τη διαφορά τους στο πρωτάθλημα.

Ο Πέκο Μπανάια, παρότι ξεκίνησε από την pole position, δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του ομόσταβλού του ούτε να απαντήσει στην προσπέραση του Μαρτίν και έτσι περιορίστηκε στην 3η θέση, ρίχνοντας όλες τις ελπίδες του στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Μαρκ Μάρκεθ στους πρώτους γύρους του αγώνα βρισκόταν μέσα στη μάχη των πρώτων θέσεων αλλά όσο περνούσαν οι γύροι έμενε όλο και πιο πίσω, για να τερματίσει τελικά στην 4η θέση. Ακολούθησαν οι Άλεξ Μάρκεθ, Μορπιντέλι, Μπετζέκι, Ντι Τζιαναντόνιο και Μπίντερ.

Μετά το Σπριντ στην πίστα Τσανγκ, η διαφορά του Χόρχε Μαρτίν από τον Πέκο Μπανάια έφτασε τους 22 βαθμούς. Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και μπορεί να αποδειχτεί κομβικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα MotoGP Sprint, Ταϊλάνδη

sprint

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles