spot_img

Η FIA απέρριψε την πρόθεση της McLaren να αλλάξουν τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της McLaren Racing να αλλάξει η απόφαση των αγωνοδικών για την ποινή του Lando Norris στο Τέξας.

Την Παρασκευή 25/10, η McLaren Racing προχώρησε σε μία κίνηση ώστε να αλλάξουν τα αποτελέσματα του αγώνα στο Τέξας. Η βρετανική ομάδα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να διεκδικήσει το δικαίωμα επανεξέτασης της ποινής του Lando Norris στη μάχη του με τον Max Verstappen για το προσπέρασμα στον 52ο γύρο.

Ο Βρετανός οδηγός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες και έχασε την 3η θέση. Ωστόσο το συμβάν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις κυρίως λόγω της οδήγησης του Max Verstappen και την επιλογή των αγωνοδικών να μην εξετάσουν την κίνηση του Ολλανδού για να μείνει μπροστά από τον αντίπαλό του.

Η McLaren στην ακρόασή της, παραχώρησε νέα στοιχεία με τα οποία ήλπιζε να «ανοίξει» η υπόθεση της ποινής του Νόρις. Η βρετανική ομάδα υποστήριξε οι αγωνοδίκες έκαναν εσφαλμένη ανακοίνωση και έλαβαν λάθος απόφαση.

Η «πορτοκαλί» ομάδα, με νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα την ημέρα του αγώνα στο Τέξας, υποστήριξε πως ο Norris ήταν επιτυχώς μπροστά από τον Verstappen πριν από το σημείο φρεναρίσματος στη στροφή 12 κι έτσι άλλος οδηγός ήταν ο επιτιθέμενος και άλλος ο αμυνόμενος.

Ουσιαστικά στην ακρόαση διάρκειας 26 λεπτών με τους αγωνοδίκες του GP ΗΠΑ, η McLaren στηρίχτηκε στα λεγόμενα του αρχείου της FIA σχετικά με την ποινή του Norris. Υποστήριξε πως οι παράμετροι που ακολουθήθηκαν για την επιβολή της ποινής ήταν λανθασμένοι.

Ωστόσο οι αγωνοδίκες δεν δέχθηκαν τα επιχειρήματα της βρετανικής ομάδας και απέρριψαν το αίτημα για αναθεώρηση της ποινής. Από τη μεριά τους υποστήριξαν πως η McLaren δεν προσκόμισε κάποιο νέο στοιχείο που να υποδεικνύει ότι πάρθηκε λάθος απόφαση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο.

Έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά της ώστε να πάρει ο Norris την 3η θέση στο GP ΗΠΑ, η McLaren εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Αναγνωρίζουμε την απόφαση των αγωνοδίκων να απορρίψουν την αίτησή μας που ζητά δικαίωμα αναθεώρησης ποινής. Διαφωνούμε με την ερμηνεία ότι ένα έγγραφο της FIA, το οποίο ενημερώνει έναν αγωνιζόμενο για ένα λάθος, μετρήσιμο και αποδεδειγμένο βάση της απόφασης που λαμβάνεται από τους αγωνοδίκες, δεν μπορεί να είναι ένα αποδεκτό «στοιχείο» που πληροί και τα τέσσερα κριτήρια που ορίζονται από το Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα, όπως ορίζεται στο άρθρο 14.3. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη FIA και τους αγωνοδίκες που εξέτασαν έγκαιρα αυτήν την υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη FIA για να κατανοήσουμε περαιτέρω πώς οι ομάδες μπορούν να αμφισβητήσουν εποικοδομητικά αποφάσεις που οδηγούν σε λανθασμένη κατάταξη αγώνα».

Τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ παραμένουν ως έχουν με τον Max Verstappen στην 3η θέση και τον Lando Norris στην 4η θέση. Η μεταξύ τους διαφορά πριν από το GP Μεξικού είναι στους 57 βαθμούς.

Επρεπε να τιμωρηθεί ο Norris για το προσπέρασμα στον Verstappen; Γιατί η οδήγηση του Verstappen προκαλεί αντιδράσεις; Έκαναν τη δουλειά τους οι αγωνοδίκες; Οι απαντήσεις παρακάτω.

\

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles