spot_img

Brown: «Στη Red Bull ενθαρρύνουν τη μη τήρηση των κανόνων»

«Επίθεση» από τον CEO της McLaren Racing, Zak Brown, προς τη Red Bull Racing και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται στη Formula 1.

Το Grand Prix Αυστρίας του 2024 θα το θυμόμαστε όχι για τη νίκη του George Russell, όχι για την πρώτη νίκη της Mercedes-AMG μετά από το 2022, αλλά για τη σύγκρουση ανάμεσα στους Max Verstappen και Lando Norris. Οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για τη νίκη όταν είχαν επαφή στον 64ο από τους 71 γύρους του αγώνα.

Η McLaren Racing ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη με αυτή την εξέλιξη και τοποθετήθηκε άμεσα κατά της Red Bull Racing και τον Max Verstappen. Παρά το γεγονός πως μέχρι τον επόμενο αγώνα στο Σίλβερστον οι δύο οδηγοί «τα βρήκαν», η ομάδα του Ουόκινγκ συνέχισε να έχει επιθετική στρατηγική.

Στο περιθώριο του GP Μ. Βρετανίας, ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, επιτέθηκε στην αυστριακή ομάδα και μίλησε για έλλειψη σεβασμού.

«Είμαι απογοητευμένος πως σε μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως η Red Bull, η διοίκησή της σχεδόν ενθαρρύνει την μη τήρηση των κανόνων. Μπορούμε να ακούσουμε τι είπαν στα μηνύματα στον ασύρματο. Όλοι έχουμε την ευθύνη στο pitwall να πούμε στους οδηγούς μας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν και το τι συμβαίνει στον αγώνα. Πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες. Έχουμε δει όμως από τη Red Bull να μην σέβονται τους κανονισμούς, είτε πρόκειται για τους οικονομικούς (σ.σ. παραβίαση του budget cap το 2021), τους αγωνιστικούς, είτε τους εξωαγωνιστικούς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.


Ο Brown κάνει κατά μέτωπο επίθεση προς τη Red Bull φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια την παραβίαση του ορίου δαπανών από τους «ταύρους». Παράλληλα, πήρε μια εξωαγωνιστική… νίκη, μιας και η FIA επιβεβαίωσε πως η οδήγηση του Verstappen στην μάχη του με τον Norris ήταν αντικανονική και έπρεπε να τιμωρηθεί.

Μένει να δούμε εάν η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων θα συνεχιστεί στους επόμενους αγώνες εντός κι εκτός πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles