spot_img

Γιατί ο Newey δεν πήγε στη Ferrari

O Adrian Newey ηταν κοντά στο να υπογράψει με τη Scuderia Ferrari όμως εν τέλει δεν υπήρξε μεταξύ τους συμφωνία. Για ποιον λόγο ωστόσο δεν έγινε αυτό;

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Adrian Newey από τη Red Bull Racing, οι φήμες σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ήταν το κύριο ζήτημα στον κόσμο της Formula 1. O Βρετανός τεχνικός είχε συνδεθεί με τη Scuderia Ferrari ώστε μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον να δημιουργήσουν μια νέα «superteam» στο σπορ.

Η ιστορία όμως εξελίχθηκε με διαφορετικό τρόπο, καθώς ο Newey επέλεξε την Aston Martin για να συνεχίσει την καριέρα του. Έτσι, ακόμη μια προσπάθεια των Ιταλών να κάνουν δικό τους τον μεγαλύτερο τεχνικό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού «έπεσε» στο κενό.

Μιλώντας στη L’Equipe, o επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, αποκάλυψε όχι μόνο πως υπήρξαν συζητήσεις με τον Newey αλλά και το λόγο που δεν οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία:

«Υπήρξαν συζητήσεις με τον Newey, αυτό είναι αλήθεια. Οι ιδέες του ωστόσο ήταν πολύ διαφορετικές από αυτό που είχα στο μυαλό μου για εκείνον. Ίσως κάποια στιγμή να βρούμε κοινό έδαφος. Όπως έχω ξαναπεί ωστόσο δεν αλλάζει ένα άτομο την τύχη μιας ομάδας. Πάντα μια ομάδα ανθρώπων είναι πιο δυνατή από ένα άτομο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Λίγες ημέρες μετά το Grand Prix Ιταλίας, η Ferrari ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση στο τεχνικό της τμήμα, με επικεφαλής τον Loic Serra. Ο Vasseur μίλησε για τη νέα προσθήκη του Μαρανέλο και ανέφερε:

«Το δυνατό του σημείο είναι το γεγονός πως έχει διαχρονική εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε έναν άνθρωπο με τις δικές του γνώσεις».

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles