spot_img

GP Αυστρίας, Αγώνας Σπριντ: Ο Verstappen αγχώθηκε αλλά κέρδισε

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στον Αγώνα Σπριντ του GP Αυστρίας κερδίζοντας έπειτα από πίεση των οδηγών της McLaren Racing.

Ο Αγώνας Σπριντ του Grand Prix Αυστρίας, του ενδέκατου αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, είχε για νικητή τον Max Verstappen, ο οποίος έπειτα από μάχη στο ξεκίνημα επικράτησε στην έδρα της Red Bull Racing.

Ο Ολλανδός άφησε πίσω του τις δύο McLaren, που τον απείλησαν στους πρώτους γύρους αλλά τελικά περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση με τον Oscar Piastri και στην τρίτη θέση με τον Lando Norris.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #147 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

O Αγώνας

Την πρώτη φορά που τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid η εκκίνηση δεν έγινε όπως έπρεπε και έτσι έκαναν έναν έξτρα γύρο σχηματισμού, προτού επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις. Τη δεύτερη φορά όλα έγιναν σωστά και μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Verstappen έκανε πολύ καλή εκκίνηση και έστριψε με άνεση πρώτος.

Πίσω του, ο Norris χρειάστηκε να αμυνθεί στην επίθεση του Piastri για να διατηρήσει τη 2η θέση και τα κατάφερε με αποφασιστικότητα. Ακόμα πιο πίσω, ο Sainz ήταν πολύ επιθετικός και με μια ωραία κίνηση από την εξωτερική πέρασε τον Ράσελ, για να ανέβει στην 4η θέση. Οι δύο Mercedes των Russell και Hamiltonακολουθούσαν, με τον Λεκλέρ να έχει κερδίσει θέσεις και να είναι 7ος, μπροστά από τους Perez, Magnussen και Stroll.

Ο Norris  δεν άφησε τον Verstappen να απομακρυνθεί, έμεινε στο DRS και εξαπέλυσε την επίθεσή του λίγους γύρους αργότερα. Ο Βρετανός κατάφερε να περάσει βουτώντας στα φρένα στην πρώτη στροφή αλλά ο Ολλανδός αντεπιτέθηκε αμέσως και με μια αποφασιστική κίνηση ξαναπέρασε στην πρώτη θέση. Η προσπέραση αυτή έδωσε την ευκαιρία στον Πιάστρι να περάσει κι αυτός τον Norris και να πάρει τη 2η θέση.

Πιο πίσω, ο Russell είχε μείνει κοντά στον Sainz και κατάφερε να περάσει για να πάρει πίσω την 4η θέση που έχασε στην εκκίνηση. Οι τέσσερις οδηγοί στις θέσεις από 4 έως 7 (Russell, Sainz, Hamilton, Leclerc) είχαν σχηματίσει ένα τρενάκι, με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Από τη στιγμή που ξαναβρέθηκε μπροστά, ο Verstappen επέστρεψε στον καλό εαυτό του και ξεφεύγοντας από το DRS του Piastri άρχισε να ανοίγει σιγά-σιγά τη διαφορά. Ο Norris στην 3η θέση, αφού άφησε να περάσουν μερικοί γύροι, άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του και να πλησιάζει τον ομόσταβλό του.

Ο Norris ακολούθησε τον Piastri κατά πόδας για πολλούς γύρους, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Φερστάπεν να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, που ξεπέρασε τα 3 δευτερόλεπτα. Πιο πίσω, ο Sainz έπεσε λίγο πιο πίσω από τον Russell, έχασε το DRS, και άρχισε να δέχεται μεγάλη πίεση από τον Hamilton.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η πρωτιά του Verstappenδεν απειλήθηκε και ο Ολλανδός πήρε άλλη μία νίκη, αυτήν τη φορά κερδίζοντας το Σπριντ στην Αυστρία, μέσα στην έδρα της Red Bull. Η μάχη για τη δεύτερη θέση δεν ήρθε ποτέ και ο Piastri τερμάτισε μπροστά από τον Norris, που τελικά ήταν 3ος. Ούτε πιο πίσω είχαμε αλλαγές θέσεων και ακολούθησαν οι Russell, Sainz, Hamilton, Leclerc, Magnussen και Stroll.

Στο πρόγραμμα του 3ημέρου ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές για το grand prix της Κυριακής, που θα αρχίσουν στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ GP Αυστρίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles