spot_img

GP Αυστρίας: Πρόγραμμα και πληροφορίες του ενδέκατου αγώνα

Πότε θα έχουμε αγωνιστική δράση στο GP Αυστρίας και ποιο είναι το πρόγραμμα του ενδέκατου φετινού αγώνα της Formula 1; Ακολουθεί η απάντηση. 

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται δίχως διακοπή με το Grand Prix Αυστρίας το τριήμερο 28-30 Ιουνίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο Σπίλμπερκ για τον ενδέκατο αγώνα της σεζόν. Στο αγωνιστικό τριήμερο περιλαμβάνεται Αγώνας Σπριντ και αυτό σημαίνει πως θα έχει διαφορετική δομή από τα προηγούμενα Grand Prix.

Ο αγώνας στο Σπίπλμπεργκ πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην παλιά χάραξη με το όνομα Οστεράιχρινγκ το 1969. Το 1995 η διαδρομή ανανεώθηκε στη σημερινή της μορφή και έμεινε στο πρόγραμμα μέχρι το 2003. Ο εκμοντερνισμός της πίστας σήμανε την επιστροφή του Grand Prix Αυστρίας το 2014. Η διαδρομή έχει μήκος 4.318 μέτρα, αποτελείται από 10 στροφές. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 71 γύρους. Τις περισσότερες νίκες έχει ο Max Verstappen με 4 στο σύνολο. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Carlos Sainz από το 2020 με το 1:05,619.

Έπειτα από τον αγώνα της Βαρκελώνης και την έβδομη φετινή νίκη του Verstappen, ο Ολλανδός έχει αποκτήσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο δεύτερος πλέον Lando Norris  υπολείπεται 69 βαθμούς, όμως η ταχύτητα της McLaren MCL38 είναι τέτοια που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να κερδίσει στην Αυστρία. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει τόσο η Scuderia Ferrari όσο και η Mercedes-AMG καθώς αμφότερες ψάχνουν ένα καλό αποτέλεσμα για να… χτίσουν μομέντουμ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #147 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Red Bull Ring. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμα, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί υπό στεγνές συνθήκες.

Image

To GP Αυστρίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+.

Πρόγραμμα Formula 1 GP Αυστρίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 28 Ιουνίου

13:30-14:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:30-18:14 – Sprint Qualifying

Σάββατο 29 Ιουνίου

13:00-14:00 – Αγώνας Σπριντ

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 30 Ιουνίου

16:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles