spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP2: O Leclerc εκτόπισε τη Red Bull από την κορυφή

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Αζερμπαϊτζάν, μπροστά από τη Red Bull του Sergio Perez.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν της Formula 1 με το FP2 διάρκειας μίας ώρας. Ομάδες και οδηγοί συνέχισαν τα προγράμματά τους στους στενούς δρόμους του Μπακού, με την απογευματινή διαδικασία να πραγματοποιείται δίχως διακοπές.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari έπειτα από την έξοδο στο FP1 σημείωσε το 1:43,484 στην απογευματινή διαδικασία και ήταν στην κορυφή της κατάταξης. Δεύτερος ήταν ο Sergio Perez της Red Bull Racing, με τον Μεξικανό να κάνει μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Η διαφορά του από τον οδηγό της Ferrari ήταν μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην 3η θέση ήταν Lewis Hamilton της Mercedes-AMG, o οποίος ήταν 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή και δείχνει αρκετά ανταγωνιστικός. Στην 4η θέση ήταν ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-24, μπροστά από τον Oscar Piastri της εκτός κλίματος McLaren Racing. Η βρετανική ομάδα ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα δράσης στο Μπακού μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Ο Max Verstappen ήταν στην 6η θέση όμως το μισό δευτερόλεπτο που του λείπει από τον Πέρεζ μπορεί να το βρει στον τελευταίο τομέα της πίστας που η δύναμη του κινητήρα παίζει ρόλο. Ο Lance Stroll της Aston Martin έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήρε την 7η θέση, μπροστά από τον Nico Hulkenberg της Haas.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι George Russell με Mercedes και Oliver Bearman με Haas. O Lando Norris ήταν μόλις 17ος καθώς στο γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα ελαστικών βρήκε κίνηση.

Στο FP2 δεν είχαμε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Ωστόσο αρκετοί οδηγοί έκαναν λάθη και έβγαιναν εκτός πίστας, με ορισμένους να «ξύνουν» τους τοίχους και τις μπαριέρες.

H δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 11:30 ώρα Ελλάδος με το FP3. Ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Αζερμπαϊτζάν

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles