spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν: Ποινή για Hamilton – Με πολλές αλλαγές το grid

Ο Lewis Hamilton δεν θα εκκινήσει τελικά από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης, με το grid για το GP Αζερμπαϊτζάν στην πίστα του Μπακού να αλλάζει σημαντικά.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Ο 17ος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μας έδωσαν μια ιδέα του τι μάχες να περιμένουμε σήμερα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά σε έναν αγώνα που η πιθανότητα εμφάνισης του Αυτοκινήτου Ασφαλείας να είναι στο 86%.

Το πρωί της Κυριακής ανακοινώθηκε πως ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει από το pitlane το σημερινό Grand Prix. Οι μηχανικοί της Mercedes τοποθέτησαν νέα μονάδα ισχύος στην W15 του έπειτα από το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Επιπλέον έκαναν αλλαγές στην ανάρτηση του μονοθεσίου της γερμανικής ομάδας έπειτα από παράπονα του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή για την οδηγησιμότητά του. Έτσι, η Mercedes «έσπασε» το parc-ferme και ο Χάμιλτον θα εκκινήσει τον αγώνα του Μπακού από το pitlane και όχι από το πίσω μέρος του grid.

Από θέση ισχύος στο σημερινό αγώνα θα εκκινήσει ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν άπιαστος στις κατατακτήριες δοκιμές και με μία θαυμάσια προσπάθεια κατέκτησε την 26η pole της καριέρας του. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Oscar Piastri της McLaren, o οποίος θέλει να φτάσει στη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Τρίτος θα βρίσκεται ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF-24 και στόχος του θα είναι να προσπεράσει τον οδηγό της McLaren που βρίσκεται μπροστά του. Από την 4η θέση θα εκκινήσει ο Sergio Perez της Red Bull Racing, o οποίος για πρώτη φορά φέτος ξεπέρασε τον Max Verstappen στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης συναντάμε τον George Russell της Mercedes-AMG, o οποίος περίμενε κάτι παραπάνω από το Q3. Δίπλα του θα έχει τον Max Verstappen με τη δεύτερη RB20, ο οποίος έκανε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις σε κατατακτήριες δοκιμές. Ο Fernando Alonso εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Χάμιλτον και θα είναι στην 7η θέση και πίσω του οδηγοί της Williams, Franco Colapinto και Alex Albon. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Oliver Bearman της Haas, o οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της F1 που θα πάρει βαθμούς στους δύο πρώτους του αγώνες με δύο διαφορετικές ομάδες.

O Lando Norris είχε καταστροφικές κατατακτήριες δοκιμές στο Μπακού. Ο Βρετανός κατετάγη 17ος όμως θα εκκινήσει 15ος έπειτα από τον αποκλεισμό του Pierre Gasly της Alpine για τεχνική παράβαση και την ποινή του Hamilton.

Η εκκίνηση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Το τελικό grid του GP Αζερμπαϊτζάν

Θ. ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑ
1 Charles Leclerc Scuderia Ferrari
2 Oscar Piastri McLaren F1 Team
3 Carlos Sainz Scuderia Ferrari
4 Sergio Perez Oracle Red Bull Racing
5 George Russell Mercedes AMG Petronas F1 Team
6 Max Verstappen Oracle Red Bull Racing
7 Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team
8 Franco Colapinto Williams Racing
9 Alex Albon Williams Racing
10 Oliver Bearman MoneyGram Haas F1 Team
11 Yuki Tsunoda Visa Cash App RB F1 Team
12 Nico Hulkenberg MoneyGram Haas F1 Team
13 Lance Stroll Aston Martin Aramco F1 Team
14 Daniel Ricciardo Visa Cash App RB F1 Team
15 Lando Norris McLaren F1 Team
16 Valtteri Bottas Stake F1 Team Kick Sauber
17 Zhou Guanyu Stake F1 Team Kick Sauber
18 Pierre Gasly BWT Alpine F1 Team
Pitlane Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas F1 Team
Pitlane Esteban Ocon BWT Alpine F1 Team

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τα μεγάλα λάθη της McLaren στην προσπάθειά της να πάρει φέτος πρωτάθλημα στους οδηγούς.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles