spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP1: O Leclerc στην κορυφή, ο Verstappen στα γρασίδια

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Εμίλια-Ρομάνια, ενώ ο Max Verstappen δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.

Το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, ο έβδομος αγώνας της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε με το FP1 διάρκειας 60 λεπτών. Ομάδες και οδηγοί στην ηλιόλουστη Ίμολα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αναβαθμισμένα τους μονοθέσια σε ένα αγωνιστικό τριήμερο που είναι πολύ πιθανό να αλλάξει την πορεία της σεζόν.

Ταχύτερος στο FP1 ήταν ο Charles Leclerc με την αναβαθμισμένη Ferrari SF-24. O Μονεγάσκος έκανε την ταχύτερη του επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:16,990. Δεύτερος ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, o οποίος ήταν 0,104 δευτερόλεπτα πίσω από τον οδηγό της Ferrari και 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον τρίτο Carlos Sainz.

Μόνο ιδανικό δεν ήταν το ξεκίνημα του τριημέρου για τη Red Bull Racing. Οι οδηγοί της αυστριακής ομάδας δυσκολεύτηκαν με την RB20, ενώ ο Sergio Perez ήταν ταχύτερος από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος στον πρώτο και στον τρίτο τομέα της πίστας όμως η ισορροπία του μονοθεσίου του ήταν τέτοια που τον οδήγησε σε δύο λάθη και εξορμήσεις εκτός πίστας.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Μαϊάμι και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Στην 6η θέση ήταν ο εντυπωσιακός Yuki Tsunoda της RB, μπροστά από τον Lewis Hamilton της Mercedes, ο οποίος έκανε λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκαν οι οδηγοί της McLaren Racing καταλαμβάνοντας τις θέσεις 8 και 9, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Fernando Alonso με την επίσης αναβαθμισμένη Aston Martin AMR24.

Η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της στο FP1. Ο Alex Albon, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Williams για πολλά χρόνια ακόμα, ήταν ο υπαίτιος της ολιγόλεπτης διακοπής. Με 40 λεπτά για το τέλος της διαδικασίας, η FW46 του αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και ο Ταϋλανδός σταμάτησε στην άκρη της πίστας χάνοντας πολύτιμο χρόνο στη συλλογή δεδομένων.

Η δράση στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Εμίλια-Ρομάνια

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles