spot_img

GP ΗΠΑ, Αγώνας Σπριντ: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Ο Max Verstappen ηταν εκπληκτικός και ανίκητος στον Αγώνα Σπριντ του GP ΗΠΑ και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις μήνες.

O Αγώνας Σπριντ του Grand Prix ΗΠΑ στο Circuit of the Americas σηματοδότησε την επιστροφή του Max Verstappen στις νίκες στη Formula 1, έπειτα από 112 ημέρες «ανομβρίας». Ο Ολλανδός πρωταθλητής με την αναβαθμισμένη Red Bull δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρωτοπορία και έφτασε σε μια εύκολη σχετικά νίκη.

Πίσω του όμως έγιναν πολλά, με τον Carlos Sainz της Ferrari να παίρνει τη 2η θέση από τον Lando Norris της McLaren στον τελευταίο γύρο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

Ο Αγώνας Σπριντ

Οι οδηγοί πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση για το Σπριντ των 19 γύρων με πολύ καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες τόσο στον αέρα όσο και στη φρεσκοστρωμένη άσφαλτο της αμερικανικής πίστας. Όλοι τους είχαν επιλέξει τη μεσαία (κίτρινη) γόμα των ελαστικών της Pirelli.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Verstappen ξεκίνησε καλά και δεν απειλήθηκε στην πρώτη στροφή. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Russell, ο οποίος δέχτηκε πίεση από τον Leclerc. Ωστόσο, την κίνηση του αγώνα την έκανε ο Norris, ο οποίος από την 4η θέση πετάχτηκε στη 2η.

Ο Russell έμεινε τρίτος και δέχτηκε αρχικά την επίθεση του Λεκλέρ, ο οποίος όμως γρήγορα άφησε τον Βρετανό στην ησυχία του καθώς έπρεπε να αμυνθεί στις επανειλημμένες προσπάθειες του Sainz να τον περάσει. Ο Hamilton βρισκόταν στην 6η θέση, μπροστά από τους Magnussen, tsunoda k Hulkenberg.

Ο Verstappen χρειάστηκε μόνο 4 γύρους για να «σπάσει» το DRS του Norris, ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω από το 1 δευτερόλεπτο. Το ίδιο προσπαθούσε να κάνει και ο Ράσελ στην 3η θέση, εκμεταλλευόμενος τη μάχη των Ferrari πίσω του, καθώς ο Sainz πέρασε τον Leclerc για την 4η θέση.

Ο Russell όμως δεν κοίταζε πίσω του αλλά μπροστά του. Ο οδηγός της Mercedes είχε φτάσει τον Norris και μάλιστα έκανε και μία προσπάθεια να βρεθεί δίπλα του και να εξερευνήσει το ενδεχόμενο μιας προσπέρασης. Στο μεταξύ, ο Verstappen είχε αυξήσει τη διαφορά στα 2 δευτερόλεπτα.

Η απειλή του Russell  ήταν στιγμιαία, καθώς γρήγορα οι δύο Ferrari έφτασαν πίσω από τον Βρετανό της Mercedes, ο οποίος ανέφερε προβλήματα με τα εμπρός ελαστικά του. Διαδοχικά, οι Sainz και Leclerc τον προσπέρασαν, ρίχνοντάς τον στην 5η θέση.

Ο Leclercήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα σε εκείνο το σημείο και άρχισε να πλησιάζει τον Sainz, με προφανή στόχο να πάρει πίσω τη θέση που έχασε από τον Ισπανό ομόσταβλό του νωρίτερα.

Οι μεγάλες μάχες όμως δίνονταν αρκετά πιο πίσω, με τους Perez, tsunoda και Piastri να διεκδικούν την 9η θέση. Η θέση αυτή δεν έδινε βαθμούς αλλά οι μάχες δίνονταν τροχό με τροχό, με τον PErez να έχει το πλεονέκτημα.

Ο Verstappen έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από αρκετό καιρό, έστω και σε ένα Σπριντ.

Στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Sainz εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Norris και τον πέρασε για να πάρει τη 2η θέση. Ο Norris κράτησε την 3η θέση με νύχια και με δόντια από τον Leclerx, που τελικά αρκέστηκε στην 4η θέση. Ακολούθησαν οι Russell, Hamilton, Magnussen και Hulkenberg.

Ομάδες, οδηγοί και μονοθέσια θα επιστρέψουν στην πίστα σε λίγες ώρες, στη 1 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) για τις κατατακτήριες του αγώνα της Κυριακής.

Αποτελέσματα GP ΗΠΑ, Αγώνας Σπριντ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles