spot_img

GP ΗΠΑ FP1: O Sainz ταχύτερος και η Ferrari στο 1-2

O Carlos Sainz της Scuderia Ferrari ήταν ταχύτερος στο FP1 του GP ΗΠΑ στην πίστα Circuit of the Americas, με την ιταλική ομάδα να κυριαρχεί.

H Formula 1 επέστρεψε με το Grand Prix ΗΠΑ να έχει ως αφετηρία το FP! Διάρκειας 60 λεπτών. Η μοναδική διαδικασία ελεύθερων δοκιμών εξελίχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αρκετές ομάδες παρουσίασαν σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων.

Ταχύτερος με το FP1 ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. Ο Ισπανός στα τελευταία λεπτά με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:33,602 και έδειξε πως η SF-24 είναι υπολογίσιμη δύναμη στο Circuit of the Americas. Δεύτερος ήταν ο Charles Leclerc , ο οποίος έδωσε στη Ferrari το 1-2, με τον Μονεγάσκο να είναι μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του.

Στην 3η θέση ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing με την αναβαθμισμένη RB20. O Ολλανδός σημείωσε αρκετά νωρίς την ταχύτερη επίδοσή του και ήταν 0,253 δλ μακριά από την κορυφή. Πίσω του ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing, o οποίος έκανε πολλά λάθη στον ταχύτερο γύρο του, όμως η επίδοσή του με την MCL38 ήταν πολύ καλή. Στην 5η θέση βρέθηκε ο έτερος οδηγός της McLaren, Oscar Piastri, ο οποίος ήταν μόλις 0,3 δλ μακριά από τον ταχύτερο Sainz.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

Η Mercedes-AMG έφερε επίσης αρκετές αναβαθμίσεις στον αγώνα του Τέξας, όμως οι δύο οδηγοί της δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να βρουν τα όρια της W15. O Lewis Hamilton ήταν στην 6η θέση 0,361 δλ μακριά από την κορυφή και ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του ήταν ο George Russell. Ο Kevin Magnussen της Haas ήταν στην 8η θέση ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso με Aston Martin και Yuki Tsunoda με RB.

Η δράση συνεχίζεται μετά τα μεσάνυχτα στις 00:30 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες σπριντ στο Circuit of the Americas.

Αποτελέσματα FP1 GP ΗΠΑ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles