spot_img

GP ΗΠΑ SQP: O Verstappen επέστρεψε και πήρε τη sprint pole

Ο Max Verstappen ηταν εκπληκτικός στο SQP του GP ΗΠΑ και πήρε την sprint pole για τον αυριανό Αγώνα Σπριντ στο Circuit of the Americas.

Το Sprint Qualifying, δηλαδή οι κατατακτήριες δοκιμές για τον Αγώνα Σπριντ του GP των ΗΠΑ στο Circuit of the Americas, είχε για πρωταγωνιστή τον Max Verstappen της Red Bull Racing, ο οποίος έπειτα από καιρό επέστρεψε στην πρώτη θέση της εκκίνησης, έστω και για το Σπριντ. Ο Ολλανδός πήρε το χρόνο στο τέλος της περιόδου, περνώντας για ελάχιστα χιλιοστά τον George Russell της Mercedes.

Ο Charles Leclerc με τη Ferrari θα εκκινήσει από την 3η θέση ενώ 4ος έμεινε ο Lando Norris με τη McLaren.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

SQ1

Το πρώτο σκέλος στο Όστιν άρχισε με πολλά ερωτηματικά, καθώς η πλειονότητα των ομάδων (πλην Ferrari και Williams) είχαν φέρει αναβαθμίσεις στην αμερικανική πίστα, η οποία επιπλέον είχε ολοκαίνουρια άσφαλτο, κάτι που άλλαζε σημαντικά τα δεδομένα των προηγούμενων ετών.

Το SQ1 διαρκεί λιγότερο από το Q1 (12 λεπτά αντί για 18) και όλοι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τη μεσαία γόμα των ελαστικών της Pirelli, κάτι που προσθέτει στο βαθμό δυσκολίας.

Ο καλύτερος χρόνος του πρώτου σκέλους πήγε στο τέλος στον Leclerc με τη Ferrari, αλλά οι μεγάλες ειδήσεις ήρθαν πιο πίσω στην κατάταξη. Ο Piastri με τη McLaren έμεινε στην 16η θέση, καθώς ο καλύτερος χρόνος του διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας, και αποκλείστηκε.

O δεύτερος ηχηρός αποκλεισμός ήταν του Albon, ο οποίος είχε ένα θεαματικό τετακέ στο γρήγορο γύρο του και παρότι διατηρήθηκε με στιλ στην πίστα, έμεινε στη 18η θέση της κατάταξης, τη στιγμή μάλιστα που ο Φράνκο Κολαπίντο, στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Όστιν, πέρασε άνετα στην 11η θέση. Μαζί με τους Piastri και Albon, αποκλείστηκαν οι Ocon, Bottas k Zhou.

SQ2

Το δεύτερο σκέλος συγχωρεί ακόμα λιγότερα λάθη από το πρώτο, καθώς διαρκεί μόνο 10 λεπτά και οι οδηγοί είναι επίσης υποχρεωμένοι να έχουν στα μονοθέσιά τους τη μεσαία (κίτρινη) γόμα.

Και πάλι μια Ferrari βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, αυτήν τη φορά όμως ήταν ο Sainz, ο οποίος ήταν λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Verstappen και ένα δέκατο από τον Hamilton και τον Leclerc.

Στη ζώνη του αποκλεισμού η κατάσταση ήταν ελάχιστα πιο «φυσιολογική» από το SQ1, καθώς και αυτήν τη φορά είχαμε ηχηρά ονόματα στην τελευταία 5άδα. Ο Perez  δεν κατάφερε να περάσει στο SQ3, όπως και ο Alonso, ο χρόνος του οποίου διαγράφηκε. Μαζί τους αποκλείστηκαν οι Lawson, Gasly και Stroll. Ο εντυπωσιακός Κολαπίντο πέρασε στην 8η θέση ενώ στη 10άδα βρέθηκαν και οι δύο Haas.

SQ3

Στο τρίτο σκέλος οι οδηγοί μπορούσαν επιτέλους να βάλουν τα μαλακά ελαστικά στα μονοθέσιά τους και είχαν 8 λεπτά στη διάθεσή τους να κυνηγήσουν την pole ή την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση του αγώνα. Οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν μία μόνο γρήγορη προσπάθεια, που καθόρισε την κατάταξή τους.

Η πρώτη θέση στην εκκίνηση του Αγώνα Σπριντ πήγε στον Max Verstappen, ο οποίος έκανε το χρόνο του στα τελευταία δευτερόλεπτα και πέρασε τον Russell για μόλις 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Leclerc πήρε την 3η θέση, μπροστά από τον Νόρις, και ακολούθησαν οι Sainz, Hulkenberg, Hamilton, Magnussen, Tsunonda και Colapinto.

O Αγώνας Σπριντ θα εκκινήσει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Αποτελέσματα GP ΗΠΑ SQP

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles