spot_img

GP Ισπανίας FP2: Ο Hamilton στην κορυφή και η έκπληξη από την Alpine

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ισπανίας με πέντε διαφορετικές ομάδες να βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις. 

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Ισπανίας, το δέκατο αγώνα της φετινής αγωνιστικής σεζόν της Formula 1, με το FP2 στην πίστα της Βαρκελώνης. Στη διαδικασία των 60 λεπτών είδαμε ομάδες και οδηγούς να συνεχίζουν το πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος οδηγός μετά το τέλος του FP2 ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. O Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:13,264 και πήρε την πρώτη θέση στη διαδικασία με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari ο οποίος ήταν μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Τρίτος ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing, ο οποίος ήταν επίσης σε εξαιρετικό ρυθμό και 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Στην 4η θέση συναντάμε τον Pierre Gasly με την Alpine, o οποίος ήταν εντυπωσιακός και η έκπληξη της ημέρας. Στην 5η θέση μόλις ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος δεν είχε καθόλου εύκολη ημέρα και υπέφερε από υποστροφή. Η διαφορά του από την κορυφή ήταν στα 0,240 δλ. Με βάση την παραπάνω κατάταξη, στις πέντε πρώτες θέσεις συναντάμε πέντε διαφορετικές ομάδες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.  

Στην 6η θέση ήταν ο Charles Leclerc ο οποίος δεν ήταν άνετος πίσω από το τιμόνι της SF-24 και πίσω του είχε τους Oscar Piastri, George Russell, Esteban Ocon και Valtteri Bottas, οι οποίοι έκλεισαν την πρώτη 10άδα. Μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών, οι πρώτοι 16 οδηγοί έχουν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου.

Κακή ημέρα είχε ο Sergio Perez, ο οποίος δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό και ήταν μόλις στη 13η θέση. Σε «ρηχά νερά» κινήθηκε και η Aston Martin, με τον Fernando Alonso να είναι μόλις 14ος και τον Lance Stroll να είναι μόλις 18ος.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 13:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Ισπανίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles