spot_img

GP Μ. Βρετανίας QP: «Μαγική» pole για Russell και στο 1-2 η Mercedes

Ο George Russell ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Μ. Βρετανίας και πήρε μια εντυπωσιακή pole position με τη Mercedes-AMG να κάνει το 1-2.

Σε «πάρτι» εξελίχθηκε το QP του GP Μ. Βρετανίας της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστον για τη Mercedes-AMG. O George Russell με μια εξαιρετική επίδοση σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στο 1:25,819 και κατέκτησε τη δεύτερη pole position του 2024. Ο Lewis Hamilton πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες τους. Έτσι η Mercedes-AMG έκανε το 1-2 για πρώτη φορά μετά το 2021 σε μία εκπληκτική εμφάνιση.

Ο Lando Norris με τη McLaren -άλλος ένα Βρετανός- πήρε την τρίτη θέση όμως ήταν απογοητευτικός στο τέλος του Q3. O Βρετανός δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του κάνοντας μάλιστα λάθος. Ο Max Verstappen με τη Red Bull έμεινε στην 4η θέση έχοντας μια περιπετειώδη διαδικασία και ζημιά στο δάπεδό του μετά από λάθος στο Q1.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστρίας και τη μάχη Max Verstappen-Lando Norris. Πατήστε κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Q1

Η βροχή που έπεφτε το Σάββατο στο Σίλβερστον είχε σταματήσει και μια στεγνή γραμμή είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται στην επιφάνεια της πίστας. Ωστόσο, δεν ήταν ακόμα αρκετά στεγνή και οι οδηγοί βγήκαν για τις πρώτες τους προσπάθειες με τα ενδιάμεσα (πράσινα) ελαστικά της Pirelli.

Σχετικά γρήγορα η κατάσταση άλλαξε και το ένα μετά το άλλο τα μονοθέσια άρχισαν να μπαίνουν στα pit για να αλλάξουν τα ενδιάμεσα ελαστικά με σλικ. Δεν πρόλαβα όμως να κάνουν αντιπροσωπευτικούς γύρους με αυτά, γιατί 7 λεπτά πριν από το τέλος του Q1 η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά με κόκκινη σημαία, μετά την έξοδο του Sergio Perez και την ακινητοποίηση του μονοθέσιου της Red Bull στην αμμοπαγίδα.

Μέχρι η περίοδος να αρχίσει ξανά, τα μαύρα σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από την πίστα και άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες. Ωστόσο, οι οδηγοί κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους αν και δεν έλειψαν τα απρόοπτα, όπως η βόλτα του Verstappen από την αμμοπαγίδα, που όμως δεν του κόστισε την πρόκριση στο Q2. Κι ενώ οι Hamilton και Russell εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις, οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν ήταν οι Bottas, Magnussen, Oxon, Gasly και φυσικά ο Perez.

Q2

Τελικά δεν έβρεξε αρκετά για να χρειαστούν ενδιάμεσα ελαστικά και στην αρχή του Q2 τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα με σλικ, όπως τελείωσαν το Q1. Καθώς άρχισε να αποκαθίσταται η «κανονικότητα», οι χρόνοι έπεφταν και διάφορα ονόματα πέρασαν από την πρώτη θέση της κατάταξης, με πιο αξιοσημείωτα αυτά του Fernando Alonso με την Aston Martin και του Nico Hulkenberg  με τη Haas.

Η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν σε κάθε πέρασμα και έτσι η μάχη για την αποφυγή των πέντε τελευταίων θέσεων και του αποκλεισμού θα κρινόταν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, ήρθε και η μεγάλη έκπληξη: ο Charles Leclerc έμεινε στην 11η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, μαζί με τους Sargeant, Tsunosa, Zhou και Ricciardo.

Q3

Οι συνθήκες ανακάτεψαν κάπως την τράπουλα και το τρίτο, αποφασιστικό μέρος των κατατακτήριων ξεκίνησε χωρίς ξεκάθαρο φαβορί για την pole position. Η πίστα πάντως παρέμενε στεγνή και οι οδηγοί θα έκαναν δύο γρήγορες προσπάθειες με φρέσκα σλικ ελαστικά.

Η πρώτη γρήγορη προσπάθεια των οδηγών ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τον Russell να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο, μόνο 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Norris, με τον Hamilton στην 3η θέση, τον Πιάστρι στην 4η και τον Verstappenμόλις στην 5η θέση.

Τα μονοθέσια επέστρεψαν στα γκαράζ για φρέσκα ελαστικά και ξαναβγήκαν στην πίστα για μια τελευταία προσπάθεια διεκδίκησης της pole και όλων των άλλων θέσεων πίσω της. Τελικά όμως η pole position έγινε εσωτερική υπόθεση της Mercedes. Ο Hamilton αρχικά βελτίωσε το χρόνο του και ανέβηκε πρώτος, αλλά το ίδιο έκανε και ο Ράσελ και κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του pole position. Ο Norris έμεινε στην 3η θέση και ο Verstappen στην 4η, ενώ ακολούθησαν οι Piastri, Hulkenberg, Sainz, Stroll, Albon και Alonso.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP GP Μ. Βρετανίας  

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles