spot_img

GP Μαϊάμι FP1: Μπροστά ο Verstappen, o Leclerc «ντύθηκε» Austin Powers

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μαϊάμι και έθεσε το ρυθμό πριν από τις αποψινές κατατακτήριες δοκιμές που ορίζουν το grid του Αγώνα Σπριντ.

Το Grand Prix Μαϊάμι, ο έκτος αγώνας της Formula 1 στο 2024 ξεκίνησε με την 60λεπτη διαδικασία του FP1. Ομάδες και οδηγοί έπρεπε μέσα σε αυτή την ώρα να ολοκληρώσουν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών, καθώς ακολουθούν δύο κατατακτήριες δοκιμές και δύο αγώνες.

Ταχύτερος μετά το FP1 ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός με τη μαλακή γόμα ελαστικών και ένα λάθος στη στροφή 17 σημείωσε το 1:28,595 και έθεσε το ρυθμό ενόψει της συνέχειας. Πίσω του με διαφορά μόλις 0,105 δευτερόλεπτα ήταν ο Oscar Piastri της McLaren Racing με την αναβαθμισμένη MCL38. Στην 3η θέση της κατάταξης ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Αυστραλό.

Τέταρτος ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, ενώ στην 5η θέση ήταν ο Lance Stroll της Aston Martin, ο οποίος ήταν μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Verstappen. Ακολούθησε ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB20, ενώ στην 7η θέση ήταν ο Lewis Hamilton. Εντυπωσιακός ήταν ο Yuki Tsunoda, όχι γιατί ήταν 8ος, αλλά γιατί έθεσε τον καλύτερο χρόνο του με τη μεσαία γόμα ελαστικών.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 


Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι δύο οδηγοί της Alpine, Esteban Ocon και Pierre Gasly. Οι διαφορές μεταξύ των οδηγών είναι εξαιρετικά μικρές, καθώς οι 16 πρώτοι οδηγοί έχουν διαφορά μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο. Αυτό υποδεικνύει πως μονοθέσια ψηλά στην κατάταξη είχαν αρκετά καύσιμα στα ρεζερβουάρ τους.

Η μοναδική κόκκινη σημαία της διαδικασίας προκλήθηκε από τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας. Ο Μονεγάσκος έχασε τον έλεγχο πατώντας στο κερμπ της στροφής 16 και έκανε τε-τα-κε. Ο συμπλέκτης της SF-24 είχε αναπτύξει μεγάλη θερμοκρασία και ως αποτέλεσμα το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας έμεινε κολλημένο στη μέση της πίστας.

Image

Η δράση συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές που θα ορίσουν τη σειρά εκκίνησης του Αγώνα Σπριντ στις 23:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Μαϊάμι

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles