spot_img

GP Ολλανδίας FP2: Στην κορυφή ο Russell – Προβληματισμός στη Red Bull

Ο George Russell της Mercedes-AMG ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Ολλανδίας δίνοντάς μας μια πολύ διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με το πρωινό σκέλος.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και διαφορετικές συνθήκες εξελίχθηκε το FP2 του GP Ολλανδίας της Formula 1 στην πίστα του Ζάντβορτ. Οδηγοί και ομάδες ακολούθησαν το πρόγραμμα που ήθελαν στα 60 λεπτά που προηγήθηκαν κάνοντας δοκιμές με τα μονοθέσιά τους, αλλαγές στο στήσιμο των μονοθεσίων τους και διόρθωσαν τα κακώς κείμενά τους. Σε αντίθεση με το FP1, στο FP2 οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, η πίστα στεγνή και ο άνεμος είχε σχετικά χαμηλή ένταση.

Ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG. O Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:10,702, τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας και πήρε την 1η θέση. Έτσι απέδειξε πως η γερμανική ομάδα θα είναι πολύ δυνατή στο Ζάντβορτ και στο παιχνίδι της νίκης.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 27/8 στις 21:00 (9μμ) την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Ολλανδίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Στη 2η θέση ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren Racing. O Αυστραλός οδηγός ήταν 0,061s πιο αργός από τον Russell και είχε έναν αρκετά καθαρό γρήγορο γύρο. Στην 3η θέση ήταν ο Lewis Hamilton με τη δεύτερη W15, o οποίος απέδειξε όχι μόνο στον ένα γύρο αλλά και σε ένα μεγάλο stint πως το μονοθέσιό του είναι πολύ γρήγορο.

Τόσο στις προσομοιώσεις κατατακτηρίων όσο και αγώνα τα κορυφαία μονοθέσια ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους. Έως τώρα φαίνεται ωστόσο πως τρεις ομάδες έχουν ξεχωρίσει.

Ο Lando Norris ήταν στην 4η θέση και υποχώρησε από την 1η του FP1. O Βρετανός έκανε λάθος στον τελευταίο τομέα της πίστας, αλλά ξεπέρασε τον Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός έκανε πρώτος γρήγορη προσπάθεια, κάτι που είναι άξιο αναφοάς, με τη διαφορά του από την κορυφή την Παρασκευή στον εντός έδρας αγώνα του να είναι 0,284s.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

 

Στην 6η θέση ήταν ο Fernando Alonso, o οποίος έχει δείξει ένα αρκετά θετικό πρώτο δείγμα για την Aston Martin στην Ολλανδία. Πίσω του ήταν ο Yuki Tsunoda της RB, ενώ ο Kevin Magnussen πήρε την 8η θέση.

Απογοήτευση της ημέρας ήταν σίγουρα η Scuderia Ferrari. O Charles Leclerc ήταν μόλις 9ος και η διαφορά του από την κορυφή στα επτά δέκατα του δευτερολέπτου. Το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς το έχασε στο δεύτερο κομμάτι της πίστας. Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και έχασε το μεγαλύτερο μέρος του FP2.

Συνολικά οι 14 πρώτοι οδηγοί είχαν διαφορά μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο. Στο 20ο λεπτό του FP2 εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία λόγω εξόδου του Nico Hulkenberg στη στροφή 1.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 12:30 με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Ζάντβορτ της Ολλανδίας.

Αποτελέσματα FP2 GP Ολλανδίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles