spot_img

GP Ουγγαρίας: Πρόγραμμα και πληροφορίες του αγώνα

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου για το GP Ουγγαρίας, τον δέκατο τρίτο αγώνα του 2024.

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Ουγγαρίας το τριήμερο 19-21 Ιουλίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο Χανγκάρορινγκ για τον δέκατο τρίτο αγώνα της σεζόν και προτελευταίο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Επιπλέον σηματοδοτεί το πέρασμα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο πρώτος αγώνας στην Ουγγαρία πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1986. Η διαδρομή για πολλούς είναι το «Μονακό δίχως μπαριέρες», λόγω των κλειστών στροφών του και των μικρών ευθειών. Η διαδρομή στη σημερινή της μορφή έχει μήκος 4.381 μέτρα και αποτελείται από 14 στροφές.

Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν 70 γύρους. Τις περισσότερες νίκες έχει κατακτήσει ο Lewis Hamilton με 8. Νικητής το 2023 ήταν ο Max Verstappen, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Hamilton με το 1:16,627.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.


Στον αγώνα του Σίλβερστον είδαμε τον Lewis Hamilton να επιστρέφει στις νίκες έπειτα από το 2021. Ο Βρετανός με τη βελτιωμένη W15 E-Performance κέρδισε στα ίσα και σήμανε την επιστροφή της Mercedes στη συστηματική διεκδίκηση νικών. Παράλληλα η McLaren Racing απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι το φόβητρο της Red Bull Racing, όμως ο Max Verstappen συνεχίζει να παίρνει το ένα θετικό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Στην Ουγγαρία θα έχε ενδιαφέρον να δούμε τι αναβαθμίσεις θα έχει η κάθε ομάδα και ποια θα είναι η απάντηση της Scuderia Ferrari.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στην Ουγγαρία. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμας δεν αποκλείεται να δούμε δύο pit-stop.

To GP Μ. Βρετανίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1+.

Πρόγραμμα GP Ουγγαρίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 19 Ιουλίου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 20 Ιουλίου

13:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 21 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles