spot_img

GP Σιγκαπούρης FP1: O Leclerc ταχύτερος και σε εξαιρετική φόρμα

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari πήρε την πρώτη θέση στο FP1 του GP Σιγκαπούρης με έναν εξαιρετικό χρόνο με φθαρμένα ελαστικά.

Το Grand Prix Σιγκαπούρης, το δέκατο όγδοο της φετινής σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε με το FP1, το οποίο εξελίχθηκε με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Λόγω της ώρας διεξαγωγής των 60 λεπτών που ήταν υπό το φως της ημέρας, οι ομάδες επέλεγαν τα προηγούμενα χρόνια αρκετά συντηρητικά προγράμματα αξιολόγησης και βελτίωσης των μονοθεσίων. Αντ’ αυτού είχαμε οδηγούς να πιέζουν σημαντικά, να κάνουν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα. Αυτό συνέβη καθώς προβλέπεται βροχή τις βραδινές ώρες.

Ταχύτερος στο FP1 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είναι γρήγορος στη Μαρίνα Μπέι. Ο ταχύτερος χρόνος που σημείωσε ήταν στο 1:31,763 και ήταν μόλις 76 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Lando Norris της McLaren. O Βρετανός εμφανίστηκε επίσης πολύ γρήγορος στη διαδικασία και θα είναι στο παιχνίδι της νίκης. Τρίτος ήταν ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-24 και απέδειξε πως η SF-24 έχει την ταχύτητα στη Σιγκαπούρη.

Στην 4η θέση ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος ήταν 0,334 δλ μακριά από την κορυφή. Παρά τη διαφορά η RB20 έδειξε να πατάει καλά στην πίστα που το 2023 δεν κατάφερε να μπει στο Q3 στις κατατακτήριες δοκιμές. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Yuki Tsunoda με την RB για να πάρει την 5η θέση, ενώ 6ος ήταν ο Oscar Piastri της McLaren.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.


Ο Daniel Ricciardo ήταν στην 7η θέση με το δεύτερο μονοθέσιο της RB, με τον Αυστραλό να ξεπερνάει τον Alex Albon της Williams. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Fernando Alonso με Aston Martin και Esteban Ocon με Alpine.

Εκτός 10άδας ήταν οι δύο οδηγοί της Mercedes, με τον Lewis Hamilton να είναι στη 12η θέση. Τόσο ο Βρετανός όσο και ο teammate του, George Russell, είχαν πολλά παράπονα από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου τους και ζητούσαν σημαντικές αλλαγές ενόψει του FP2.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Μαρίνα Μπέι. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε κατά πόσο ο καιρός θα επηρεάσει την απογευματινή διαδικασία.

Αποτελέσματα FP1 GP Σιγκαπούρης

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles