spot_img

GP Σιγκαπούρης FP2: Το προβάδισμα στον Norris, o Leclerc δεύτερος για χιλιοστά

Ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Σιγκαπούρης στη Μαρίνα Μπέι για λογαριασμό της McLaren Racing και μαζί με τον Charles Leclerc είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η δράση στο Grand Prix Σιγκαπούρης, με το FP2 να μας προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι να περιμένουμε στο υπόλοιπο τριήμερο. Ο δέκατος όγδοος αγώνας της Formula 1 έχει προς ώρας δύο πρωταγωνιστές τους οποίους μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής τους χωρίζουν μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ταχύτερος οδηγός μετά το FP2 ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός έδειξε ένα πολύ επιθετικό πρόσωπο και με τη μαλακή γόμα πίσω από το τιμόνι της MCL38 σημείωσε το 1:30,727. Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari ήταν στη 2η θέση και ο Μονεγάσκος μαζί με τον Norris είναι έως τώρα οι μόνοι πρωταγωνιστές του τριημέρου και με διαφορά μπροστά από τους υπόλοιπους. Έπειτα και από το FP2, η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου και με τον οδηγό της Ferrari να έχει λάθος στη γρήγορη προσπάθειά του.

Στην 3η θέση ήταν και πάλι ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-24, όμως ο Ισπανός ήταν 0,629 δλ πίσω από τον Norris, κάτι που σημαίνει πως δεν άντλησε το 100% του μονοθεσίου του. Εντυπωσιακός ήταν ο Yuki Tsunoda της RB με την 4η ταχύτερη προσπάθεια, με τον Ιάπωνα να βρίσκεται μπροστά από τον Oscar Piastri που δείχνει να δυσκολεύεται. Στην 6η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo με τη δεύτερη VCARB01.

Ο GeorgE Russell  της Mercedes ήταν στην 7η θέση της κατάταξης, ενώ ο Sergio Perez της Red Bull Racing ήταν 8ος. Οι δύο ομάδες ταλαιπωρούνται από πολλά προβλήματα και η διαφορά τους από την κορυφή είναι 0,7 δλ και 0,8 δλ αντίστοιχα και όσο περνάει το τριήμερο αυξάνεται.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Russell με 2 λεπτά για το φινάλε του FP2 βρήκε στον τοίχο της στροφής 8 και προκάλεσε ζημιά στο εμπρός μέρος της W15 του. Την πρώτη 10άδα της διαδικασίας συμπλήρωσαν οι Alex Albon με Williams και Nico Hulkenberg με Haas.

Ο Lewis Hamilton ήταν μόλις 11ος και είχε ξανά έντονα παράπονα από το μονοθέσιό του. Από την άλλη, ο Max Verstappen ήταν στη 15η θέση, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να αναφέρει διαρκώς στην ομάδα του πως δεν έχει πρόσφυση από την RB20 του.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 12:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 Grand Prix Σιγκαπούρης

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles