spot_img

GP Σιγκαπούρης: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα του επερχόμενου GP Σιγκαπούρης στο σιρκουί της Μαρίνα Μπέι αυτό το τριήμερο. 

Το ταξίδι της Formula 1 την Ασία συνεχίζεται, καθώς μετά το Αζερμπαϊτζάν ακολουθεί το Grand Prix Σιγκαπούρης το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί τη Μαρίνα Μπέι, το σιρκουί που φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της F1. Μάλιστα, ξεκίνησε τη… μόδα Grand Prix που διεξάγονται υπό το φως των προβολέων και συνεχίζεται έως σήμερα.

Το πρώτο Grand Prix Σιγκαπούρης πραγματοποιήθηκε πίσω στο 2008. Φέτος η διαδρομή έχει υποστεί αλλαγές και έχει μήκος 4,94 χιλιόμετρα και αποτελείται από 19 στροφές. Λόγω των πολλών στροφών, οι ευκαιρίες για προσπέρασμα είναι μικρές, ενώ η στρατηγική θα παίξει μεγάλο ρόλο. Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 62 γύρους.

Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix Σιγκαπούρης έχει ο Sebastian Vettel με 5, ενώ τον ακολουθεί ο Lewis Hamilton με 4. Το ρεκόρ πίστας έχει ο Lewis Hamilton με χρόνο 1:35,867.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν η McLaren Racing κατάφερε να πάρει τη νίκη με τον Όσκαρ Πιάστρι, έπειτα από μία εξαιρετική μονομαχία με τον Charles Leclerc της Ferrari. Η βασική αντίπαλος της βρετανικής ομάδας είναι αυτή του Μαρανέλο, με τη Mercedes να είναι κοντά και τη Red Bull Racing να βρίσκει πάλι τα βήματά της. Ο Max Verstappen διατηρεί προβάδισμα 59 βαθμών από τον Lando Norris στο πρωτάθλημα οδηγών, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται αυτή η διαφορά να μειωθεί σημαντικά.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής μάρκας και λόγω αυτού δεν αποκλείεται να δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες.

Image

To GP Σιγκαπούρης θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+.

Πρόγραμμα GP Σιγκαπούρης σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

12:30-13:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00-17:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

12:30-13:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00-17:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

15:00 – Αγώνας

Η ομάδα του Automotonews αναλύει την πίσω αεροτομή της McLaren Racing και τους λόγους που τράβηξε την προσοχή στο Μπακού. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles