spot_img

GP Βελγίου FP1: Τρομακτικά γρήγορος ο Verstappen, στο πουθενά οι υπόλοιποι

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βελγίου κάνοντας έναν τρομακτικά γρήγορο χρόνο που προκαλεί ανησυχία στους αντιπάλους του.

Το Grand Prix Βελγίου, το δέκατο τέταρτο της φετινής σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε με το FP1 διάρκειας 60 λεπτών. Ομάδες και οδηγοί πραγματοποίησαν τα πρώτα τους περάσματα στη θρυλική πίστα του Σπα, όμως ένας ήταν ο πρωταγωνιστής.

Ταχύτερος οδηγός μετά το FP1 ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός οδηγός, ο οποίος θα πάρει ποινή στη θέση εκκίνησής του στον αγώνα της Κυριακής, σημείωσε με τη μαλακή γόμα ελαστικών το 1:43,372 και πήρε την 1η θέση στην περίοδο δοκιμών. Δεύτερος ήταν ο νικητής του GP Ουγγαρίας, Oscar Piastri, ο οποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον οδηγό της Red Bull Racing. Στην 3η θέση ήταν ο Alex Albon της Williams Racing, ο οποίος ήταν 0,7 δλ πίσω από τον Verstappen και η επίδοσή του δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντάει όσον αφορά τη δυναμική των ομάδων.

Στις θέσεις 4 και 5 ακολούθησαν οι οδηγοί της Mercedes-AMG, με τον George Russell να είναι 0,853 δλ μακριά από την κορυφή, ενώ ο Lewis Hamilton ήταν 0,907 δλ πίσω από τον Ολλανδό. Μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, με τον οδηγό της ιταλικής ομάδας να δυσκολεύεται να βρει τη σωστή ισορροπία στο μονοθέσιό του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας και τη δραματική νίκη της McLaren πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Μόλις στην 7η θέση ήταν ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB20, με τον Μεξικανό να υπολείπεται ένα δευτερόλεπτο από τον teammate του. Μόλις στην 8η θέση ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz με Ferrari και Lance Stroll με Aston Martin.

Η δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών διάρκειας επίσης μιας ώρας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τον καιρό, καθώς δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις δοκιμές.

Αποτελέσματα FP1 GP Βελγίου

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles