spot_img

GP Βελγίου FP2: O Norris έστειλε μήνυμα στον Verstappen με έναν τρομερό χρόνο

Ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Βελγίου από το θρυλικό Σπα, με τη McLaren να έχει το πάνω χέρι μετά την πρώτη μέρα δοκιμών.

Παρά την απειλή της βροχής, το FP2 του Grand Prix Βελγίου πραγματοποιήθηκε υπό στεγνές συνθήκες. Η θρυλική πίστα του Σπα ήταν το πεδίο δοκιμών για ομάδες και οδηγούς για 60 λεπτά, στα οποία έκαναν αξιολόγηση των μονοθεσίων τους και προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος στο FP2 του GP Βελγίου ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός ήταν ταχύτατος με τη μαλακή γόμα ελαστικών και σημείωσε το 1:42,260. Η βρετανική ομάδα ήταν πολύ δυνατή, με τον Oscar Piastri να της δίνει το 1-2, με τη διαφορά από τον teammate του να είναι μόλις 0,215 δλ. Στην 3η θέση ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος ήταν μόλις 2 χιλιοστά πίσω από τον Αυστραλό. Στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, η Red Bull Racing άλλαξε το στήσιμο της RB20, πιθανότατα λόγω της ποινή του Verstappen για τον αγώνα της Κυριακής.

Στην 4η θέση ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα δείχνει να έχει ταχύτητα όμως συνολικά υστερεί έναντι των κορυφαίων μονοθεσίων. Η διαφορά του Μονεγάσκου από τον ταχύτερο Norris ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Στην 5η θέση ήταν ο Carlos Sainz, ο οποίος ήταν μπροστά από τον George Russell της υποτονικής για τα δεδομένα της, Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τη McLaren στο FP2 και ελάχιστα μπροστά από τηv Alpine και τη Haas.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας και τη δραματική νίκη της McLaren πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ο Esteban Ocon ήταν στην 7η θέση, μπροστά από τον Kevin Magnussen και αμφότεροι εντυπωσίασαν με την ταχύτητά τους. Αυτός που απογοήτευσε ήταν  9ος της κατάταξης, Sergio Perez, ο οποίος ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του, Verstappen. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Lewis Hamilton της Mercedes.

Εκτός των 10 πρώτων θέσεων ήταν οι δύο Aston Martin, με τον Lance Stroll στην 11η θέση και πίσω του ο Fernando Alonso. Η πιο αργή ομάδα στο FP2 ήταν η Williams Racing που εντυπωσίασε στο FP1 με τον Alex Albon.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σπα.

Αποτελέσματα FP2 GP Βελγίου

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles