spot_img

GP Βελγίου FP3: Έγιναν μούσκεμα αλλά χαμογέλασε ο Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Βελγίου, παίρνοντας την πρώτη θέση σε μια διαδικασία με λίγη δράση.

Η βροχή έκανε την εμφάνισή της στο FP3 του Grand Prix Βελγίου και είχε μάλιστα άγριες διαθέσεις. Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Σπα, όμως για λίγα λεπτά μια και η έντονη βροχόπτωση έκανε τις συνθήκες πίστας αδύνατες στην οδήγηση. Παρά την περιορισμένη δράση δεν αποφεύχθηκαν τα ατυχήματα.

Ταχύτερος οδηγός ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής σημείωσε το 2:01,565, ένας χρόνος ο οποίος δεν έχει μεγάλη σημασία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε την τύχη με το μέρος του καθώς βρήκε την πίστα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Δεύτερος ήταν ο Oscar Piastri της McLaren Racing, o οποίος ήταν 1,4 δλ μακριά από τον Φερστάπεν, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Pierre Gasly της Alpine. O Λάντο Νόρις ήταν στην 4η θέση ενώ 5ος ήταν ο Esteban Ocon.

Ο Charles Leclerc ήταν στην 6η θέση για τη Scuderia Ferrari, με τον καλύτερο χρόνο του να είναι πάνω από 4 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν του Verstappen. Για την ιστορία την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Lance Stroll με Aston Martin, Valtteri Bottas με Sauber, Lewis Hamilton με Mercedes και Sergio Perez με Red Bull. Συνολικά οι 17 από τους 20 οδηγούς έκαναν χρονομετρημένη προσπάθεια.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας και τη δραματική νίκη της McLaren πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Το FP3 διεκόπη προσωρινά όταν ο Lance Stroll είχε σύγκρουση με τις μπαριέρες στη στροφή Ραντιγιόν. Ο Καναδός της Aston Martin πάτησε σε πολύ νερό ανηφορίζοντας την Eau Rouge και έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε κατέληξε στις μπαριέρες και  προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο εμπρός αριστερό μέρος της AMR24 του.

Η δράση στο Grand Prix Βελγίου συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP3 GP Βελγίου

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles