spot_img

GP Βελγίου: Πρόγραμμα και πληροφορίες του αγώνα στο Σπα

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε το πρόγραμμα του GP Βελγίου, τον δέκατο τέταρτο αγώνα της Formula 1 στη φετινή αγωνιστική σεζόν. 

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με το Grand Prix Βελγίου το τριήμερο 26-28 Ιουλίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο θρυλικό Σπα για τον δέκατο τέταρτο αγώνα της σεζόν και τελευταίο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Πρόκειται για μία αγαπημένη πίστα των οδηγών με τεράστια ιστορία τόσο στην F1 όσο και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο πρώτος αγώνας της Formula 1 στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1950, στην παλιά τεράστια χάραξη 14,9 χλμ. Το 1979 το Σπα άλλαξε μορφή, ενώ τη σημερινή της χάραξη την ξέρουμε από το 2007. Έχει μήκος 7.004 μέτρα και αποτελείται από 19 στροφές. Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 44 γύρους. Τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Michael Schumacher με 6. Νικητής το 2023 ήταν ο Max Verstappen, ενώ το ρεκόρ πίστας το έχει ο Valtteri Bottas στο 1:46,286 από το 2018.

Στον αγώνα της Ουγγαρίας είδαμε τη McLaren Racing να κάνει το 1-2, με τον Oscar Piastri να παίρνει την παρθενική του νίκη στη Formula 1. Έπρεπε ωστόσο η ομάδα του να παρακαλέσει τον Lando Norris ώστε να του παραχωρήσει την πρώτη θέση, κάτι που επισκίασε το θρίαμβο του Πιάστρι και την επιτυχία των «πορτοκαλί». Μένει να δούμε αν η McLaren θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στο Σπα, μια πίστα που δεν ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά της MCL38. Αυτό θέλουν να το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοί της ώστε να διεκδικήσουν εκείνοι τη νίκη.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας και τη δραματική νίκη της McLaren πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Βέλγιο. Με δεδομένο πως πρόκειται για μαλακές γόμες στην γκάμα της ιταλικής φίρμας δεν αποκλείεται να δούμε δύο pit-stop.

Image

To GP Βελγίου θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1 και το ANT1+.

Πρόγραμμα Grand Prix Βελγίου σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 26 Ιουλίου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 27 Ιουλίου

13:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 28 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles