spot_img

GP Βελγίου QP: Εύκολα ταχύτερος ο Verstappen, στην pole o Leclerc

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο QP του GP Βελγίου, ωστόσο η pole position για τον αυριανό αγώνα 44 γύρων πήγε στον Charles Leclerc.

Σε μία μάχη που ήταν αναμενόμενο ποιος θα είναι στην κορυφή των χρόνων, ο Charles Leclerc πήρε μια μεγάλη pole position στο QP του GP Βελγίου. Ο Μονεγάσκος μπορεί να μην ήταν ο ταχύτερος οδηγός, όμως για δεύτερη σερί χρονιά θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από θέση ισχύος.

Tην ταχύτερη επίδοση στο Q3 έκανε ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός ήταν ταχύτερος κατά μισό δευτερόλεπτο από όλους και αύριο λόγω της ποινής του θα εκκινήσει από την 11η θέση. Από τη 2η θέση θα εκκινήσει αύριο ο Sergio Perez, o oποίος σημείωσε την 3η ταχύτερη επίδοση στο Q3.

Από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης του αυριανού αγώνα θα ξεκινήσουν οι Lewis Hamilton με Mercedes και Lando Norris με McLaren.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας και τη δραματική νίκη της McLaren πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Υπήρξε σημαντικός κίνδυνος οι κατατακτήριες δοκιμές να αναβληθούν, καθώς έβρεχε κατά διαστήματα πολύ δυνατά στην περιοχή του Σπα. Μάλιστα νωρίτερα αναβλήθηκε ο αγώνας σπριντ της Formula 2, καθώς το ασφυκτικό πρόγραμμα που δεν επέτρεπε την αναμονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Q1

Με ενδιάμεσα ελαστικά βγήκαν στην πίστα οι 20 οδηγοί. Παρά το γεγονός ότι είχε σταματήσει να βρέχει για αρκετή ώρα, η πίστα είχε κρατήσει αρκετό νερό σε ορισμένα σημεία, ενώ αναμενόταν νέα βροχή τα επόμενα λεπτά. Έτσι όλοι προσπαθούσαν να σημειώσουν έναν καλό χρόνο στις πρώτες τους χρονομετρημένες προσπάθειες. Ο Χάμιλτον παραπονιόταν στους μηχανικούς του για χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης.

Αυτός που κινδύνευσε στα τελευταία λεπτά να μην περάσει στο Q2 ήταν ο Russell, τελικά όμως η τελευταία του προσπάθεια ήταν αρκετή (1:55.353) ώστε να τον φέρει στις ψηλές θέσεις της κατάταξης.

Ταχύτερος όλων στο Q1 ήταν ο Piastriμε 1:54.835, ενώ οι 5 που αποκλείστηκαν ήταν οι δύο οδηγοί της Haas (Hulk και Magnussen), ο Τσουνόντα (RB), ο Sargeant (Williams) και ο Zhou (Sauber).

Q2

Η πρόγνωση του καιρού ανέφερε ότι δεν αναμενόταν έντονη βροχή στο Q2. Βέβαια τα ενδιάμεσα ελαστικά παρέμεναν πάνω στα 15 μονοθέσια που συνέχιζαν στη διαδικασία. Οι χρόνοι συνέχισαν να βελτιώνονται από όλους, οπότε ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και ο κίνδυνος για έκπληξη μεγάλος.

Ο Verstappen έθεσε αμέσως τον ταχύτερο γύρο (1:53.857), ενώ ο teammate του, Perez, ανέφερε βροχή που δυνάμωνε. Πιάστρι και Νόρις ήταν πίσω από τον Ολλανδό, ενώ στα 7,5 και 8 δέκατα από τον Verstappen ήταν οι χρόνοι των Leclerc και Sainz αντίστοιχα.
Οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG F1 ήταν στο όριο να περάσουν ή όχι στο Q3, όμως η τελευταία τους προσπάθεια τους έφερε στη 2η (Hamilton) και 3η (Russell) θέση της κατάταξης.

Οι πέντε οδηγοί που δεν πέρασαν στο Q3 ήταν οι Alvon (Williams), Gasly (Alpine), Ricciardo (RB), Bottas (Sauber) και Stroll(Aston Martin).

Q3

Πρώτος βγήκε στην πίστα ο Hamilton και σημείωσε προσωρινά τον ταχύτερο χρόνο, όμως σύντομα απάντησαν οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing (1:53.159 o Verstappen και 1:53.765 ο Perez). Η δεύτερη προσπάθεια του επτάκις πρωταθλητή της F1 ήταν στο 1:53.835, και πάλι πίσω από το δίδυμο της Red Bull.

Οι δύο οδηγοί της McLaren δεν είχαν την απαραίτητη ταχύτητα για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Red Bull Racing στη βρεγμένη πίστα, όμως την τελευταία στιγμή ο Λεκλέρ πέρασε στη δεύτερη θέση με 1:53.754 και άρα στην πρώτη θέση του grid της Κυριακής, με δεδομένη την ποινή 10 θέσεων στον Verstappen.

Δίπλα στον Μονεγάσκο θα εκκινήσει ο Perezκαι πίσω τους οι Hamilton-Norris. Στην τρίτη σειρά του grid θα βρεθούν οι Piastri και Russell, μπροστά από τους Sainz Alonso.

O αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 16:00, ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP GP Μονακό

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles