spot_img

H άνοδος της Mercedes φοβίζει τον ανταγωνισμό

Η Mercedes-AMG F1 έχει βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό αρχίζει να φοβίζει τους άμεσους αντιπάλους της.

Στα τελευταία Grand Prix τη μεγαλύτερη αγωνιστική άνοδο έχει κάνει αναμφίβολα η Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα πάλευε μέχρι πρότινος για να μπει στις πέντε πρώτες θέσεις, ωστόσο από το Grand Prix Μονακό όλα άλλαξαν.

Η W15 E-Performance έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στους τελευταίους αγώνες και τα χρονόμετρα επιβεβαιώνουν την πρόοδο της γερμανικής ομάδας. Στο Grand Prix Καναδά ο George Russell κατάφερε να πάρει την pole position στις κατατακτήριες ενώ στον αγώνα μαζί με τον Lewis Hamilton τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4 στα αποτελέσματα.

Η βελτίωση της Mercedes είναι πλέον αντιληπτή στις κορυφαίες ομάδες του grid και αυτό τους προκαλεί ανησυχία. Όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της McLaren Racing, Andrea Stella, η γερμανική ομάδα είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη

«Την Πέμπτη πριν το τριήμερο στον Καναδά είπα σε ορισμένους συναδέλφους μου πως η Mercedes είναι μια από τις πιο γρήγορες ομάδες του grid. Στο Μονακό ή και σε προηγούμενα Grand Prix, σε ορισμένα περάσματα που έκαναν οι χρόνοι τους ήταν άπιαστοι. Σε εκείνο το σημείο του τριημέρου δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους κοντράρουμε ακόμη και με λίγα καύσιμα και κινητήρες με επιθετικές χαρτογραφήσεις. Είναι ξεκάθαρο πως είχαν δυναμική και τώρα έχουν αρχίσει να… ξεκλειδώνουν την ταχύτητα που έχουν».

Στο επερχόμενο Grand Prix Ισπανίας η Mercedes θα αγωνιστεί με ένα νέο δάπεδο στην W15. Με αυτή την αναβάθμιση η ομάδα του Μπράκλεϊ στοχεύει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την κορυφή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Καναδά πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.  

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles