spot_img

H FIA έκλεισε οριστικά το θέμα με το δάπεδο της Red Bull

H FIA έκλεισε οριστικά το ζήτημα με τη Red Bull RB20 όπως επισημοποίησε ο Νικόλας Τομπάζης έπειτα από σχετική έρευνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Τα βλέμματα όλων στο paddock του Όστιν στράφηκαν στη Red Bull Racing. H αυστριακή ομάδα παραδέχθηκε πως η RB20 έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που μπορεί να αυξομειώνει μηχανικά την απόστασή της από το έδαφος στο εμπρός μέρος του δαπέδου μέσα από το μονοθέσιο.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ανάμεσα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα υπό καθεστώς parc ferme δίχως να ανιχνευτεί από την FIA. Αυτό φυσικά είναι παράνομο και έχουν δημιουργηθεί υποψίες πως ενδεχομένως οι «ταύροι» να έχουν ενεργήσει εκτός κανονισμών στους τελευταίους αγώνες.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 22/10 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP HΠΑ. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Στο περιθώριο του αγώνα στο Τέξας η FIA πραγματοποίησε ελέγχους στην RB20 στο γκαράζ της Red Bull για να δει πώς ακριβώς δουλεύει αυτό το σύστημα. Ο επικεφαλής μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, μίλησε στο Sky Sports για την αμφιλεγόμενη συσκευή της Red Bull:

«Στον προηγούμενο αγώνα στη Σιγκαπούρη, μας επισημάνθηκε ότι ορισμένα σχέδια (σ.σ. της Red Bull) θα μπορούσαν να επιτρέψουν αλλαγή του ύψους του μπροστινού μέρους του μονοθεσίου, που κάποιοι αποκαλούν bib, στο parc ferme. Δεν είχαμε καμία ένδειξη ή οποιαδήποτε απόδειξη ότι κάποιος έκανε κάτι παράνομο. Αυτό θα ήταν ξεκάθαρα παράνομο σύμφωνα με τους κανονισμούς του parc ferme. Αλλά θα έλεγα ότι δεν είχαμε καμία σαφή ένδειξη ότι κάποιος έκανε κάτι τέτοιο. Έτσι είπαμε ότι από αυτόν τον αγώνα και μετά, δεν πρέπει να υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι, εάν μια ομάδα έχει ένα σχέδιο που θα επέτρεπε μια γρήγορη αλλαγή ύψους του μονοθεσίου, τότε θα πρέπει να σφραγιστεί ώστε να μην έχει πρόσβαση στο parc ferme. Και νομίζω ότι όλες οι ομάδες έχουν το τηρήσει αυτό, και όσον αφορά εμάς, όλα είναι υπό έλεγχο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

Ο Τομπάζης επέμεινε πως μετά τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις της FIA δεν υπάρχει πλέον ζήτημα παραβίασης κανονισμών:

«Νομίζω ότι σίγουρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι χρειάζεται για να αποτρέψουμε τις οποιεσδήποτε κατηγορίες. Φυσικά, είναι ένα κλειστό πρωτάθλημα και ο κόσμος ενθουσιάζεται με τα μονοθέσια άλλης ομάδας. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε υπαινιγμούς μεταξύ ομάδων σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αλλά στην παρούσα κατάσταση, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα».

Τι πραγματικά ισχύει όμως με την περίφημη low-drag spec πίσω αεροτομή της McLaren; Η ομάδα του AMN κάνει τη δική της ανάλυση και εξηγεί εάν είναι ή όχι εντός κανονισμών και τι θα ακολουθήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε κλικ στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles