spot_img

H Hyundai «φλερτάρει» με είσοδο στην F1

Ο… γίγαντας της αυτοκίνησης, Hyundai, σκέφτεται σοβαρά την εμπλοκή του στον κόσμο της F1 με τους επόμενους μήνες να είναι κρίσιμους. 

Την τελευταία δεκαετία η Hyundai έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στους αγώνες ταχύτητας. Το πιο διαδεδομένο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει είναι το WRC, ενώ παίρνει μέρος και σε άλλους θεσμούς με αγωνιστικά αυτοκίνητα τύπου TCR.

Οι κορεάτες δεν θέλουν να μείνουν μόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλλυ του πλανήτη και ψάχνουν τρόπο για να κάνουν το επόμενο βήμα. Η Hyundai σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο Joe Saward, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει σύντομα στον κόσμο της Formula 1.

Όπως αναφέρει ο Βρετανός, η κορεατική μάρκα δεν αποκλείεται να εισέλθει στο σπορ αγοράζοντας κάποια από τις υπάρχουσες ομάδες. Σε περίπτωση που το καταφέρει ,τότε το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα αποκτήσει έναν ακόμη γίγαντα της αυτοκίνησης.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Andretti Global να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να γίνει η 11η ομάδα του grid. Πρόσφατα ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ προέτρεψε τον Michael Andretti να αγοράσει μια από τις υπάρχουσες ομάδες.

Αυτό δεν είναι λύση για τον Αμερικανό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι τεράστιες επενδύσεις που έχει κάνει για να δημιουργήσει μια ομάδα προδιαγραφών Formula 1. O δεύτερος είναι πως καμία από τις υπάρχουσες ομάδες δεν είναι προς πώληση, τουλάχιστον στον Andretti.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μονακό πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Το ερώτημα είναι αν τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ώστε να είναι σε θέση η Hyundai να εισέλθει στη Formula 1. Επιπλέον τίθεται και το ζήτημα των μονάδων ισχύος. Οι κανονισμοί του 2026 έχουν σχεδιαστεί ώστε να γίνουν πόλος έλξης των αυτοκινητοβιομηχανιών και μέχρι τώρα έχουν πετύχει το στόχο τους. Η Honda συνεχίζει ως κατασκευαστής, αυτή τη φορά ως πάροχος κινητήρων της Aston Martin, ενώ η Ford θα συνεργαστεί με τη Red Bull Racing στην εξέλιξη της δικής της μονάδος ισχύος. Επιπλέον η Audi άδραξε την ευκαιρία και εξαγόρασε τη Sauber και θα τρέχει ως εργοστασιακή ομάδα από το 2026.

Στο σενάριο που η Hyundai θα γίνει ομάδα της Formula 1, τότε δεν αποκλείεται να βρεθεί σε μία θέση στην οποία θα προμηθεύεται κινητήρα από άλλον κατασκευαστή. Αυτό είναι άγνωστο το πόσο εφικτό μπορεί να είναι.

Η Formula 1 το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλει να συνεχίσει την επέκτασή της σε νέες χώρες και συγκεκριμένα στην Ασία. Μία από τις χώρες που ενδιαφέρονται για Grand Prix είναι η Νότια Κορέα. Δεν αποκλείεται ένα Grand Prix στην ασιατική χώρα να συνδέεται με μια πιθανή είσοδο της Hyundai στη Formula 1, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα.

Η FOM αρνήθηκε την είσοδο της Andretti στην F1 επειδή δεν θα της έδινε πρόσθετη αξία και μόνο η αμερικανική ομάδα είναι να κερδίσει από αυτό. Θα ισχύσει για τη Hyundai το ίδιο άραγε;

Επικεφαλής της Hyundai Motorsport είναι ο Cyril Abiteboul, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Renault στη Formula 1 και γνωρίζει καλά το χώρο. Πέρα από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, η κορεατική φίρμα εξετάζει εδώ και μήνες αγωνιστικό πρόγραμμα στο WEC και την κατηγορία Hypercar.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles