spot_img

H McLaren ανησυχεί για την πραγματική ταχύτητα της Ferrari

Στη McLaren Racing δεν ξεχνούν πως όταν η Ferrari βρει την απόδοση που θέλει, μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έχουμε δει στα τρία πρώτα GP του 2025.

Η McLaren Racing ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο τη φετινή σεζόν της Formula 1 και απολαμβάνει ένα υγιές προβάδισμα 36 βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά από τρία Grand Prix. Η βρετανική ομάδα έχει πάρει δύο νίκες, ωστόσο στο πρωτάθλημα οδηγών ο Lando Norris έχει μόλις 1 βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν.

Στη McLaren γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός από εδώ και πέρα. Συγκεκριμένα πιστεύουν πως η Scuderia Ferrari δεν έχει δείξει την πραγματική της ταχύτητα στη φετινή χρονιά, κάτι το οποίο τόνισε ο Lando Norris μετά το Grand Prix Ιαπωνίας.

«Ακόμα πιστεύω πως ορισμένους αγώνες θα έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ομάδες που είναι πίσω μας. Ο Charles δεν ήταν πολύ πιο αργός από εμάς. Υπήρχε μια μεγαλύτερη διαφορά όμως το stint του με τη σκληρή γόμα ήταν το ίδιο καλό και γρήγορο με το δικό μου. Δεν αυξήσαμε καθόλου τη διαφορά. Υπάρχουν και άλλα μονοθέσια που είναι πολύ γρήγορα. Πιέσαμε πολύ στην αρχή και στην Ιαπωνία πηγαίνουμε flat-out από τον πρώτο γύρο».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας και τη νίκη του Max Verstappen επί των δύο McLaren.

Ο Norris ισχυρίστηκε πως εάν κάποιος άλλος οδηγός εκκινούσε από την pole position, τότε θα είχε τη δυνατότητα να κερδίσει. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα του George Russell της Mercedes-AMG F1:

«Ο George ήταν γρήγορος όλο το τριήμερο. Δεν ξέρω τι έπαθε στο Q3 στις κατατακτήριες δοκιμές. Εάν τον βάζαμε στην pole position, πιθανότατα θα κέρδιζε τον αγώνα σήμερα. Εάν κάποιος κάνει καλύτερη δουλειά από άλλους στις κατατακτήριες έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη. Αυτή τη στιγμή εμείς και η Red Bull κάνουμε την καλύτερη δουλειά από τους υπόλοιπους».

Ο teammate του Norris, Oscar Piastri, μίλησε για το γεγονός πως η Ferrari δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμη την πλήρη δυναμική του μονοθεσίου της. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον αγώνα του Leclerc στην Κίνα.

«Όπως προανέφερε ο Lando, η Mercedes ήταν μεγάλη απειλή ανά διαστήματα στην Ιαπωνία. Και πιστεύω το ίδιο και για τη Ferrari. Ο κόσμος ξεχνάει τον αγώνα του Λεκλέρ στην Κίνα με τη σπασμένη εμπρός αεροτομή. Εάν κάποιος άλλος το προσπαθούσε, τότε θα έπρεπε να μπουν στα pits από πολύ νωρίς. Το τριήμερο στην Ιαπωνία μας έδειξε πως το παραμικρό λάθος μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Βρείτε μας στο TikTok
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles