spot_img

H McLaren παραδέχεται λάθη απληστίας στο Σίλβερστον

Η νίκη χάθηκε στο Σίλβερστον για τη McLaren Racing και ο λόγος είναι καθαρά λάθη που έγιναν τόσο από την πλευρά της ομάδας όσο και από τον Lando Norris.

Μία μεγάλη ευκαιρία για ένα πανηγυρικό 1-2 έχασε η McLaren Racing στο Grand Prix Μ. Βρετανίας. Στον 27ο γύρο η βρετανική ομάδα ήταν στο 1-2 με τον Lando Norris να έχει από κοντά του τον Oscar Piastri, ενώ δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG.

Μην χάσετε την Τρίτη, 9/7 στις 21:00, την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Εκείνη τη στιγμή η βροχή έπεφτε με έντονους ρυθμούς και οι ομάδες κάλεσαν τους οδηγούς τους για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά. Στη McLaren δεν έβαλαν μέσα τον Piastri, ο οποίος έμεινε στην πίστα και έχασε πολύ χρόνο. Έτσι τέθηκε εκτός διεκδίκησης της νίκης, κάτι το οποίο κόστισε σημαντικά στη βρετανική ομάδα.

Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, παραδέχθηκε το λάθος να μην καλέσουν ταυτόχρονα και τους δύο τους οδηγούς για αλλαγή ελαστικών στον 27ο γύρο.

«Έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο ώστε να βάλουμε και τους δύο οδηγούς μας στα pits για τα ενδιάμεσα ελαστικά. Καθυστερήσαμε το pit-stop του Oscar κατά έναν γύρο και έχασε πολύ χρόνο. Εκ του αποτελέσματος η σωστή επιλογή ήταν να βάλουμε και τους δύο μας οδηγούς την ίδια στιγμή. Πιστεύω πως ήμασταν κάπως άπληστοι και δεν πιστεύαμε πως θα χάσουμε τόσο χρόνο. Μερικές φορές πρέπει να έχουμε την υπομονή και να χάνουμε λίγο χρόνο κάνοντας τη σωστή επιλογή».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστρίας και τη μάχη Max Verstappen-Lando Norris. Πατήστε κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο 39ος γύρος στο Σίλβερστον αποδείχθηκε κρίσιμος καθώς σε αυτόν η McLaren κάλεσε τον Norris για αλλαγή σε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Ο Lewis Hamilton είχε μπει ένα γύρο νωρίτερα και μετά τη φάση των pit-stops ανέβηκε στην πρωτοπορία την οποία διατήρησε μέχρι τέλους. Ο Norris είχε περάσει στη μαλακή γόμα κάτι που προξένησε ερωτηματικά, με τον Stella να παραδέχεται πως η γόμα ήταν επιλογή του οδηγού, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί.

«Η επιλογή της μαλακής γόμας με τον Lando στο τέλος ήταν λάθος. Η φθορά ήταν μεγάλη και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη θέση μας από τον Verstappen. Ο Lewis για να είμαστε δίκαιοι έκανε φανταστική δουλειά με τη διαχείριση των ελαστικών του. Η απόφαση για τη μαλακή γόμα δεν πάρθηκε από τους ανθρώπους που έπρεπε. Έπρεπε να πάρουμε την ευθύνη και να πούμε “αυτή είναι η σωστή γόμα”. Στη συζήτηση με τον Lando αμφισβητήσαμε τους εαυτούς μας. Εμείς έχουμε την ευθύνη, έχουμε περισσότερες πληροφορίες και η επιλογή της μεσαίας γόμας ήταν πιο σωστή. Είναι 100% δική μου η ευθύνη. Άλλοι είπαν την άποψή τους όπως και ο οδηγός. Έπρεπε να βάλουμε τη μεσαία γόμα ελαστικών γιατί η μαλακή δεν θα έφτανε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε ο Ιταλός.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles