spot_img

H Porsche αφήνει οριστικά πίσω της την F1

Δεν πρόκειται να δούμε την Porsche να μπαίνει στον κόσμο της F1 τα επόμενα χρόνια, καθώς εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια για αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η Porsche εγκαταλείπει οριστικά τις φιλοδοξίες της για επιστροφή στη Formula 1, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του τμήματος motorsport, Tomas Laudenbach. Μετά την αποτυχία της συνεργασίας με τη Red Bull Racing το 2022, η Porsche δεν έχει πλέον σχέδια για είσοδο στη F1, παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την παρουσίαση των νέων κανονισμών για το 2026.

«Είναι εκτός συζήτησης. Αυτήν τη στιγμή, η F1 δεν αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και δεν σπαταλάμε ενέργεια σε αυτό», δήλωσε ο Laudenbach, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι απόλυτα αφοσιωμένη στις τρέχουσες δραστηριότητές της, οι οποίες περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα από συμμετοχή σε πρωταθλήματα που θεωρούνται ιδανικά για την Porsche.

Η Porsche είχε αρχικά προγραμματίσει να εισέλθει στη Formula 1 σε συνεργασία με τη Red Bull, με σκοπό να γίνει ιδιοκτήτης του 50% της ομάδας και του νέου τμήματος κινητήρων. Ωστόσο, οι συνομιλίες κατέρρευσαν λόγω διαφωνιών σχετικά με την ισοτιμία της συνεργασίας. Ο Christian Horner, επικεφαλής της Red Bull, ανέφερε αργότερα ότι δεν υπήρχε «στρατηγική ευθυγράμμιση» και ότι η ομάδα δεν ήθελε να θέσει σε αμφισβήτηση τις αξίες της.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Αντίθετα, η Red Bull έκλεισε συμφωνία με τη Ford για το 2026, ενώ η Audi, άλλη μάρκα του ομίλου Volkswagen, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισέλθει στη F1 εξαγοράζοντας πλήρως την ομάδα Sauber.

Η Porsche, με μια πλούσια ιστορία στους αγώνες, είναι ικανοποιημένη με την τρέχουσα εμπλοκή της σε άλλες κορυφαίες αγωνιστικές σειρές, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και το IMSA SportsCar Championship, καθώς και το πλήρως ηλεκτρικό πρωτάθλημα Formula E, το οποίο ταιριάζει με την ηλεκτροκίνηση που προωθεί η εταιρεία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles