spot_img

H υπεριφάνεια του Vasseur και ο φόβος που ξεφορτώθηκε η Ferrari

Ο Fred Vasseur μίλησε για την περίοδο στην οποία είναι το πρώτο όνομα στη Scuderia Ferrari και γιατί είναι υπερήφανος με τη δουλειά που βλέπει από το προσωπικό των «κόκκινων».

Η γκρίνια φαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί στο Μαρανέλο μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Formula 1. Με βάση πάντως τους αριθμούς, η Scuderia Ferrari τα πηγαίνει καλύτερα από πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο της σεζόν. Βρίσκεται μεν στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών (όπως και το 2023), όμως έχει συγκεντρώσει345 βαθμούς (117 περισσότερους σε σχέση με τους πρώτους 14 αγώνες του 2023) και βρίσκεται μόλις 63 μακριά από την πρωτοπόρο Red Bull Racing.

Ο Fred Vasseur – δεύτερος Γάλλος στο τιμόνι της Scuderia Ferrari μετά τον Jean Todt που πανηγύρισε 14 τίτλους κατασκευαστών και οδηγών με τους Ιταλούς – αναγνωρίζει ότι η ένταση βοηθάει κάποιες στιγμές. «Θα πρέπει να νιώθεις κάποιου είδους εκνευρισμό όταν δεν τα πας καλά, γιατί είναι αυτό που σε ωθεί να επιστρέψεις», δήλωσε στην ιστοσελίδα της F1.

«Θα πρέπει βέβαια να παραμείνει υπό έλεγχο. Είχαμε τέσσερα δύσκολα Σαββατοκύριακα (σ.σ. Σε Καναδά, Ισπανία, Αυστρία και Μ. Βρετανία), όπου η διάθεση μέσα στην ομάδα δεν ήταν καλή. Υπήρχε όμως κάτι θετικό, η προσπάθεια να μειώσουμε την απόσταση, να κατανοήσουμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε. Η συμπεριφορά όλων ήταν καλή. Αν πρέπει να είμαι για κάτι υπερήφανος, αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι η συνέπεια. Πιο πολύ είμαι περήφανος για το γεγονός ότι όλοι είναι πρόθυμοι να πάρουν ένα ρίσκο, είναι λιγότερο φοβισμένοι. Για το γεγονός ότι προσπαθούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία. Θα πρέπει να ρισκάρεις σε όλους τους τομείς αν θέλεις να κερδίζεις. Αυτή είναι η αγωνιστική νοοτροπία και είναι πιθανώς το DNA της Red Bull».

Ο Vasseur περιέγραψε το ρόλο του στην ομάδα.

«Το πιο σημαντικό είναι να εστιάσουμε στις αδυναμίες μας και να συνεχίσουμε τη διαδικασία βελτίωσης. Ένα από τα χαρακτηριστικά μίας ιταλικής ομάδας είναι ότι έχει τη νοοτροπία ενός Λατίνου. Η δουλειά μου δεν είναι να κατηγορώ τους πάντες, αλλά να τους δίνω κίνητρο. Να παραμένω ψύχραιμος στα αρνητικά και τα θετικά. Να πείσω τους πάντες στην ομάδα ότι δεν γίναμε παγκόσμιοι πρωταθλητές μετά τη νίκη στο Μονακό και δεν είμαστε χειρότερη ομάδα μετά τον αγώνα στον Καναδά. Κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά από την προηγούμενη. Και η μικρότερη λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά στα αποτελέσματα. Η μέση απόστασή μας από τις ομάδες μπροστά είναι μερικές φορές 3-4 εκατοστά του δευτερολέπτου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari σχολίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Charles Leclerc στους τελευταίους αγώνες αλλά και τη νοοτροπία του Carlos Sainz από τη στιγμή που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του με την ομάδα.

«Δεν είναι δύσκολα μόνο για τον Charles, είναι και για την ομάδα. Μετά το Μονακό ακολούθησαν αγώνες που δεν ταίριαζαν στο μονοθέσιό μας. Έτσι είναι η ζωή μέσα σε μια ομάδα, με τα “πάνω” της και τα “κάτω” της. Κάνουμε διαρκώς συζητήσεις με τον Charles, γνωρίζει τι κάνουμε καλά και τι όχι, γνωρίζει όμως ότι μερικές φορές έκανε λάθη. Δεν είμαστε όμως σε φάση όπου προσπαθούμε να ρίξουμε την ευθύνη πάνω σε κάποιον. Όσον αφορά τον Carlos, ένα από τα προσόντα του έχει να κάνει με την πνευματική του δύναμη και τη σταθερότητα. Είναι πολύ αφοσιωμένος, πολύ συγκεντρωμένος και κατανοεί τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles