spot_img

Hamilton: «Μου είπαν πως αν πάω στη Mercedes θα τελείωνε η καριέρα μου»

Ο Lewis Hamilton μίλησε σχετικά με τα όσα του έλεγαν πίσω στο 2012 όταν αποφάσισε να αφήσει τη McLaren για λογαριασμό της Mercedes.

Πίσω στο 2012 ο Lewis Hamilton συγκλόνισε για πρώτη φορά τον κόσμο της Formula 1, καθώς αποφάσισε να μετακομίσει από τη McLaren στη Mercedes. O Βρετανός ήταν μέλος της ακαδημίας της βρετανικής ομάδας και αναδείχθηκε μέσα από αυτή προτού κάνει ντεμπούτο το 2007.

Έχοντας κατακτήσει μόλις ένα τίτλο, ο Hamilton έψαχνε να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα είχε τη δυνατότητα να αναδειχθεί και πάλι πρωταθλητής. Έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια της Mercedes, o Βρετανός πείστηκε και υπέγραψε με τη γερμανική ομάδα ενόψει της σεζόν του 2013.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 17/9 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Η απόφασή του προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις και από πολλούς υποτιμήθηκε. Μιλώντας στο Performance People podcast, o Hamilton μίλησε για την απόφαση που του άλλαξε την καριέρα:

«Η καριέρα μου άλλαξε πιθανότατα όταν αποφάσισα να πάω στη Mercedes. Ήμουν στην Ταϊλάνδη μετά από αγώνα στη Σιγκαπούρη όταν πήρα την απόφαση αυτή. Ήθελα να κάνω ένα άλμα πίστης και το έκανα δίχως να λαμβάνω υπόψη τι έλεγε ο κόσμος. Όλοι μου έλεγαν να μείνω στη McLaren, όμως πίστεψα στο ένστικτό μου και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Ήμουν με τη McLaren, μία ομάδα που έπαιρνε τίτλους και είχε μεγάλη ιστορία στην F1. Η Mercedes για κάποια χρόνια είχε το 50% της McLaren, όμως αποχώρησε και έφτιαξε τη δική της ομάδα. Όμως για μερικά χρόνια δεν είχαν επιτυχίες. Πριν πάω προσπαθούσαν να μπουν στη 10άδα, ήταν η 5-6η δύναμη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Επιπλέον ο Hamilton αναφέρθηκε στα σχόλια τα οποία δεχόταν από τους πάντες για την επιλογή του να γίνει οδηγός της Mercedes:

«Είχα ήδη γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής και όλος ο κόσμος μου έλεγε: “Αυτή είναι η χειρότερη απόφαση που μπορείς να πάρεις, δεν είναι καλή ομάδα η Mercedes, θα τελειώσει η καριέρα σου”. Ακόμη και ο Τύπος και οι οπαδοί έλεγαν πως τελείωσε η καριέρα μου όταν αποφάσισα να πάω στη Mercedes. Έπειτα όμως είπαν όλοι πως αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση που πάρθηκε ποτέ».

Πράγματι, ο Hamilton απέδειξε στους πάντες πως το ρίσκο να γίνει οδηγός της Mercedes ήταν άκρως επιτυχημένο. Ο Βρετανός μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 6 τίτλους, 84 νίκες και 78 pole positions.

Από τη μέρα που ο Hamilton αποχώρησε από τη McLaren, η βρετανική ομάδα έχει πάρει 5 νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν επιτευχθεί φέτος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles