spot_img

Hamilton: «Ο Verstappen δεν θα υπάκουγε σε team orders»

Με αφορμή το τι έγινε στην Ουγγαρία ανάμεσα στους οδηγούς της McLaren και την ομάδα, ο Lewis Hamilton πιστεύει πως μόνο ο Max Verstappen δεν θα υπάκουγε σε εντολές.

Μπορεί το Grand Prix Βελγίου να έχει ολοκληρωθεί όμως ο απόηχος του Grand Prix Ουγγαρίας και ο τρόπος που η McLaren διαχειρίστηκε τον αγώνα της είναι ακόμη θέμα συζήτησης στον κόσμο της Formula 1. H βρετανική ομάδα έφερε τους οδηγούς της σε μια άβολη θέση δίνοντας τους εντολές. Για καλή τους τύχη, ο Lando Norris υπάκουσε, έστω και καθυστερημένα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Oscar Piastri να πάρει την πρώτη του νίκη στο σπορ.

Στο περιθώριο του Grand Prix Βελγίου, ο Lewis Hamilton ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Norris. Ο Βρετανός απάντησε για το πώς θα διαχειριζόταν εντολές της ομάδας του.

«Δεν παίρνω εγώ τέτοιες αποφάσεις. Αν ήταν ο Max για παράδειγμα στη θέση του Νόρις δεν θα άφηνε τον teammate του να περάσει. Όμως δεν αποφασίζω εγώ. Εάν ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση, θα έκανα αυτό που μου ζητούσε η ομάδα. Οι αγώνες δεν είναι για έναν οδηγό. Υπάρχουν 2.000 άνθρωποι που οι οδηγοί εκπροσωπούν και δουλεύουν μαζί τους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Hamilton γνωρίζει πολύ καλά και τις δύο όψεις του νομίσματος όσον αφορά τις εντολές της ομάδας του. Στη θέση του Νόρις βρέθηκε πίσω στο 2017, στο Grand Prix Ουγγαρίας και πάλι. Τότε έδινε μάχη για τον τίτλο με τον Sebastian Vettel, με τον Γερμανό να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα και του πρωταθλήματος οδηγών. Η Ferrari είχε το 1-2 και η Mercedes ήταν στο 3-4 και έψαχνε τρόπο να περάσει μπροστά.

Ο Hamilton ήταν στην 4η θέση και με εντολή της ομάδας πέρασε τον teammate του, Valtteri Bottas με στόχο να προσπεράσει τα κόκκινα μονοθέσια. Αυτό δεν το κατάφερε και στον τελευταίο γύρο έδωσε πίσω τη θέση του βάθρου στον Bottas παρά το γεγονός πως ήταν στη μάχη του τίτλου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles