spot_img

Hamilton: «Το μονοθέσιο ήταν φανταστικό, την Παρασκευή ήταν στο πουθενά»

Ο Lewis Hamilton μίλησε για τον αγώνα του στο GP Βελγίου, τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του και τη στρατηγική της ομάδας του.

Το Grand Prix Βελγίου ήταν ένας αγώνας που μας προσέφερε ένα άκρως αναπάντεχο αποτέλεσμα. Η Mercedes-AMG έκανε το 1-2 με τον George Russell να παίρνει μια μεγάλη νίκη με στρατηγική ενός pit-stop μπροστά από τον Lewis Hamilton για μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν στη συνέχεια με θετικό τρόπο για τη γερμανική ομάδα, καθώς ο Russell αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα λόγω τεχνικής παράβασης κι έτσι η νίκη πήγε στον Χάμιλτον. Αυτη ήταν η 105η νίκη του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

  • Μην χάσετε την Τρίτη 30/7 στις 21:00 την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Ο Βρετανός οδηγός ήταν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην πρωτοπορία, ωστόσο δεν είχε την πιο ευνοϊκή στρατηγική όπως αποδείχθηκε. Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας και πριν αποτύχει τον τεχνικό έλεγχο το μονοθέσιο του Russell, ο Hamilton μίλησε για την τεράστια βελτίωση που έγινε από την Παρασκευή στην W15.

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα πριν ξεκινήσει το τριήμερο. Συγχαρητήρια στον George και στην ομάδα. Η Παρασκευή ήταν καταστροφική για εμάς, το μονοθέσιο ήταν στο πουθενά. Κάναμε μεγάλες αλλαγές στο στήσιμο, αλλά ήταν δύσκολο να γνωρίζουμε την επίδρασή τους ήταν λόγω της βροχής του Σαββάτου. Σήμερα το μονοθέσιο ήταν φανταστικό και το οφείλουμε στους μηχανικούς στην πίστα και στο εργοστάσιο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας και τη δραματική νίκη της McLaren πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ο Hamilton ρωτήθηκε για τη μάχη του με τον Russell στους τελευταίους γύρους, ο Βρετανός έριξε τις… σπόντες του για τη στρατηγική που είχε:

«Προσπαθούσα να πλησιάσω, όμως ο George έκανε πολύ καλή δουλειά με τη διαχείριση των ελαστικών. Σε κάθε μου stint είχαν αρκετή ζωή ακόμα τα ελαστικά μου, αλλά η ομάδα με έβαζε για pit-stop. Είναι ατυχής η σημερινή ημέρα αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Στην ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει πως η Mercedes μπορεί να κατακτήσει κάποιο από τα δύο πρωταθλήματα, ο Hamilton είπε γελώντας:

«Όχι, δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εάν συνεχίσουμε αυτές τις φανταστικές εμφανίσεις ξεκινώντας τα τριήμερα με μια καλύτερη βάση ελπίζω να έχουμε τέτοια αποτελέσματα. Στο τέλος η McLaren ήταν πολύ δυνατή, αλλά είχαμε ανοίξει από πριν τη διαφορά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles