spot_img

Η Ferrari ήθελε το «δεξί χέρι» του Verstappen για τον Hamilton

H Scuderia Ferrari προσπάθησε να κάνει δικό της τον αρχιμηχανικό του Max Verstappen ώστε να συνεργαστεί με τον Lewis Hamilton όταν ο Βρετανός πάει στη Mercedes. 

Στη Formula 1 για την επιτυχία ενός οδηγού φέρει μεγάλη ευθύνη ο αρχιμηχανικός του. Είναι τα «μάτια» του οδηγού εκτός πίστας, ο άνθρωπος ο οποίος φροντίζει ώστε όλα να κυλούν ομαλά κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου και ανά πάσα στιγμή να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση. Πρόκειται για έναν από τους πιο κρίσιμους ρόλους εντός μιας αγωνιστικής ομάδας μιας και η σχέση του αρχιμηχανικού και του οδηγού πρέπει να είναι αρμονική και αποτελεσματική.

Το κορυφαίο δίδυμο των τελευταίων ετών είναι αναμφίβολα των Max Verstappen και Gianpiero Lambiase. Οι δύο τους έχουν κατακτήσει τους τελευταίους τρεις τίτλους και οδεύουν φέτος σε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Η συνεργασία των δύο αναμένεται να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Lambiase ήταν περιζήτητος τους τελευταίους μήνες με αρκετές ομάδες να κάνουν κρούση για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μια από αυτές ήταν η Scuderia Ferrari, η οποία σύμφωνα με το planetf1.com είχε ως στόχο να τον κάνει τον αρχιμηχανικό του Lewis Hamilton από το 2025. Ο Lambiase έχει γεννηθεί στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας, ωστόσο έχει ιταλικές ρίζες και στην ιταλική ομάδα τον είχαν ως ιδανική λύση όταν ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής γίνει κάτοικος Μαρανέλο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Ωστόσο η προσπάθεια της Ferrari έπεσε στο κενό. Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα ο Lambiase αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Red Bull Racing το καλοκαίρι, έχοντας παράλληλα αναβαθμισμένο ρόλο εντός της αυστριακής ομάδας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη εντός της Red Bull σε μία περίοδο που κορυφαία στελέχη όπως ο Adrian Newey, ο Rob Marshall και ο Jonathan Wheatley αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Η δεύτερη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Lambiase  ήταν η McLaren.

Ο Lambiase έχει το ρόλο του αρχιμηχανικού του Max Verstappen από τη μέρα που ο Ολλανδός έκανε ντεμπούτο με τη Red Bull το 2016 στην Ισπανία. Βρίσκεται στους «ταύρους» από το 2015, ενώ η καριέρα του περιλαμβάνει θητείες στις Force India, Spyker, Midland και Jordan.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles