spot_img

Η Ρουάντα υποψήφια να επιστρέψει την F1 στην Αφρική

Η χώρα από την Αφρική που είναι υποψήφια και μάλιστα με σοβαρές προοπτικές για να φιλοξενήσει Grand Prix της F1 στο μέλλον είναι η Ρουάντα.

Η νέα χώρα που προστίθεται στη λίστα με αυτές που θέλουν να διοργανώσουν Grand Prix της Formula 1 αυξάνονται. Όπως αποκάλυψε ο CEO του σπορ, Stefano Domenicali, η Ρουάντα ενδιαφέρεται να ενταχθεί μελλοντικά στο καλεντάρι.

Ο Ιταλός δήλωσε στο motorsport.com πως θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με εκπροσώπους της αφρικανικής χώρας τον επόμενο μήνα. Η ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων της F1, Liberty Media, επιθυμεί να επεκταθεί σε ολοένα και περισσότερες χώρες τα επόμενα χρόνια και μία από τις προτεραιότητές της είναι ένα Grand Prix στην Αφρική. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ρουάντα είχαν παραβρεθεί στο Grand Prix Μονακό και είχαν εκφράσει στην FIA την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν αγώνα.

«Είναι σοβαροί στη Ρουάντα για τη φιλοξενία αγώνα. Έχουν παρουσιάσει ένα καλό πλάνο και έχουμε προγραμματίσει συνάντηση μαζί τους τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για κατασκευή μόνιμης πίστας», είπε ο Ντομενικάλι.

Η προοπτική να γίνει Grand Prix στη Ρουάντα πιθανότατα δεν είναι τυχαία. Η χώρα της ανατολικής Αφρικής θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο τόσο την ετήσια Γενική Συνέλευση της FIA και την απονομή των βραβείων της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Για να επιτευχθεί ωστόσο η διεξαγωγή αγώνα στην Αφρική, ο Domenicali παραθέτει ωστόσο ορισμένες προϋποθέσεις.

«Θέλουμε να πάμε στην Αφρική, όμως χρειαζόμαστε τη σωστή επένδυση και ένα σωστό στρατηγικό πλάνο. Πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως στη χώρα και στην περιοχή θα υπάρχει και η σωστή υποδοχή επειδή έχουν φυσικά και άλλες προτεραιότητες. Πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί όταν παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις».

Τελευταίο Grand Prix της Formula 1 στην αφρικανική ήπειρο ήταν το 1993 και το GP Νότιας Αφρικής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles