spot_img

Η Williams θέλει να κρατήσει τον εντυπωσιακό Colapinto στην F1

Οι εμφανίσεις του Franco Colapinto έχουν κάνει τη Williams να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να του βρει θέση στο grid της F1 για το 2024.

Ο Franco Colapinto, ο νεαρός Αργεντινός οδηγός που πήρε τη θέση του Logan Sargeant στη Williams για τους τελευταίους εννέα αγώνες της σεζόν, έχει ήδη καταφέρει να τραβήξει την προσοχή με τις επιδόσεις του. Μετά από μόλις δύο συμμετοχές, ο Colapinto έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους οδηγούς, εξασφαλίζοντας τους πρώτους του βαθμούς στο Μπακού και επιδεικνύοντας σταθερά γρήγορο ρυθμό.

Παρά τις επιτυχίες του, η θέση του στην ομάδα είναι προσωρινή, καθώς για τη σεζόν του 2025 έχει ήδη συμφωνηθεί η ένταξη του Κάρλος Σάινθ στη Williams, δίπλα στον Άλεξ Άλμπον. Ωστόσο, η ομάδα αναζητά τρόπους για να εξασφαλίσει το μέλλον του ταλαντούχου οδηγού στη Formula 1, και μια συνεργασία με την Audi, που θα αναλάβει την ομάδα της Sauber το 2026, φαίνεται να αποτελεί μια πιθανή λύση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Ο επικεφαλής της Williams, James Vowles, δήλωσε ότι η ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Audi ώστε ο Colapinto να αγωνιστεί με τη Sauber το 2025, πλάι στον Nico Hulkenberg.

«Ο Franco έχει δείξει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ότι αξίζει μια θέση στη Formula 1. Πρέπει να αφήνεις τους καλούς οδηγούς να αγωνίζονται, και είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για να βρούμε μια λύση που θα του δώσει αυτή την ευκαιρία».

Ο Vowles τόνισε επίσης ότι, παρότι ο Colapinto μπορεί να αγωνιστεί με άλλη ομάδα, παραμένει σημαντικό μέλος της «οικογένειας» της Williams, με την ομάδα να στηρίζει την καριέρα του και να διατηρεί στενή συνεργασία μαζί του.

Η ομάδα του Automotonews αναλύει την πίσω αεροτομή της McLaren Racing και τους λόγους που τράβηξε την προσοχή στο Μπακού. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles