spot_img

McLaren: «Έχουμε δύο νούμερο ένα οδηγούς»

Στη McLaren Racing πιστεύουν πως το οδηγικό τους δίδυμο είναι τόσο δυνατό που δεν χρειάζεται να επιβάλλουν την ιεραρχία του νούμερο ένα και του νούμερο δύο.

H υπερβολική σιγουριά της McLaren Racing ενδέχεται να της κόστισε τη νίκη στο Grand Prix Ιταλίας. Η βρετανική ομάδα ξεκίνησε από τις θέσεις 1 και 2 όμως δεν κατάφερε να τις διατηρήσει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι Oscar Piastri και Lando Norris ακολούθησαν στρατηγική δύο pit-stop και δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Charles Leclerc που έκανε μία στάση για αλλαγή ελαστικών και αναδείχθηκε νικητής. Η διαχείριση του αγώνα της McLaren έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς έχασε την ευκαιρία και επέλεξε να μην βοηθήσει τον Lando Norris να μειώσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών από τον Max Verstappen.

Μετά το τέλος του αγώνα στη Μόντσα, ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν επιβληθεί ακόμη team orders εντός της ομάδας για να βοηθηθεί ο Norris: Ο Αμερικανός απάντησε:

«Είναι αμφότεροι δύο οδηγοί που θέλουν να κερδίζουν. Πάντα πιστεύαμε πως η McLaren έχει δύο “νούμερο ένα οδηγούς”. Έτσι ήταν πάντα η φιλοσοφία της McLaren και είναι δύσκολο να το ελέγξεις αυτό. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν με τους Senna και Prost».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sports, o πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Nico Rosberg, πίεσε τον Brown λέγοντάς του πως το προσπέρασμα του Piastri ενδεχομένως κόστισε τη νίκη και το 1-2 της McLaren, καθώς μπήκε ανάμεσά τους ο Charles Leclerc. Ο Αμερικανός στην απάντηση που έδωσε προσπάθησε να υπερασπιστεί την ομάδα του.

«Αυτό πρέπει να το συζητήσουμε. Θα κοιτάξουμε τι έγινε. Είναι μια εύλογη ερώτηση το αν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε δίχως τον Leclerc μεταξύ των οδηγών μας. Η κίνηση του Πιάστρι ήταν επιθετική. Ο Lando είχε κακή έξοδο από την προηγούμενη στροφή και άφησε ανοικτή την πόρτα. Θα ήταν ωραίο αν ήταν στο 1-2 για λίγο παραπάνω».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles