spot_img

Montoya σε Aston Martin: «Πάρτε τον Verstappen»

Την άποψή του πως ο Max Verstappen πρέπει να είναι ο επόμενος οδηγός της Aston Martin εξέφρασε ο πρώην οδηγός, Juan Pablo Montoya.

Η Aston Martin έκανε μια σημαντική κίνηση πρόσφατα, ανακοινώνοντας ότι από το 2025 ο Adrian Newey, ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές στην ιστορία της Formula 1, θα είναι ο τεχνικός επικεφαλής της ομάδας. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μέρος της στρατηγικής του Lawrence Stroll, μαζί με τη συμφωνία με τη Honda, να μετατρέψει την Aston Martin σε μια ομάδα που θα διεκδικεί πρωταθλήματα στο μέλλον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Juan Pablo Montoya, ο Newey από μόνος του δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την επιτυχία της ομάδας. Η Aston Martin, σύμφωνα με τον Κολομβιανό, θα πρέπει να προσεγγίσει και να υπογράψει τον Max Verstappen, έναν οδηγό που πολλοί θεωρούν τον καλύτερο της εποχής του.

Μιλώντας στο Gambling Zone, ο Montoya ανέφερε:

«Ο Newey είναι εξαιρετικός στο να σκέφτεται έξω από τα συνηθισμένα. Αυτό που έκανε ο Lawrence Stroll είναι εκπληκτικό. Έχει πλέον τη συμφωνία με τη Honda που είχε η Red Bull, και τώρα έχει και τον Newey. Έχει τα δύο βασικά στοιχεία που πιθανώς έφεραν την τόση επιτυχία στη Red Bull».

Ωστόσο, ο Μοντόγια δεν αναμένει άμεση διαφορά το 2025 με την άφιξη του Newey:

«Η επιρροή του Adrian δεν θα φανεί άμεσα. Αυτό που κάνει τώρα θα αποδώσει καρπούς το 2026. Μακροπρόθεσμα, οι προοπτικές για την Aston Martin είναι εξαιρετικές, αλλά το έλλειμμα είναι ο κατάλληλος οδηγός που θα φέρει τα αποτελέσματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

Σχετικά με τον Fernando Alonso, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Aston Martin μέχρι το τέλος του 2026, ο Montoya πρόσθεσε:

«Ο Fernando είναι εκπληκτικός, αλλά πόσο ακόμα θα συνεχίσει; Δεν νομίζω ότι ο Lance [Stroll] θα πάει πουθενά, αλλά ο Fernando δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση».

Για τον Montoya, το επόμενο βήμα είναι σαφές:

«Η Aston Martin πρέπει να επιδιώξει την υπογραφή του Μαξ Φερστάπεν. Αυτός είναι ο οδηγός που μπορεί να ολοκληρώσει το παζλ. Αν τον αποκτήσουν, θα έχουν έναν από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου, αν όχι τον καλύτερο. Αυτό θα αυξήσει την αξία της ομάδας μακροπρόθεσμα».

Με τον Verstappen να είναι συμβόλαιο με την Red Bull μέχρι το τέλος του 2028 αλλά με τις φήμες να λένε ότι υπάρχουν ρήτρες εξόδου σε αυτό, δεν είναι απίθανο να δούμε τη Mercedes ή την Aston Martin να μάχονται για την υπογραφή του, αν αποφασίσει να αναζητήσει νέες προκλήσεις.

Δείτε την ομάδα του Automotonews να αναλύει πώς μπορούν οι αγώνες της Formula 1 να γίνουν ακόμη πιο συναρπαστικοί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles