spot_img

MotoGP – Άγιος Μαρίνος QP: O Bagnaia πήρε την pole με ρεκόρ πίστας

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του MotoGP στην πίστα του Μιζάνο και θα έχει τον πρώτο λόγο στους αγώνες που ακολουθούν.

H μάχη για την pole position στο Grand Prix Αγίου Μαρίνου του MotoGP είχε για πρωταγωνιστή τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση και κατέκτησε τη δεύτερη pole position του στο 2024 με νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Μπανάια σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30,304 και ήταν σε ένα διαφορετικό επίπεδο από τον ανταγωνισμό. Η διαφορά του από τον δεύτερο, Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν στα 0,285 δλ, με τον Ιταλό να παίρνει το καλύτερο αποτέλεσμά του μετά από 3 χρόνια. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46, ο οποίος σημείωσε επίσης μια τρομερή επίδοση.

Από την 4η θέση θα εκκινήσει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χόρχε Μαρτίν τους δύο αγώνες που ακολουθούν. Ο νικητής της Αραγκόν, Μαρκ Μάρκεθ θα είναι 9ος έπειτα από πτώση που είχε στη στροφή 15.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Q1

Oι 13 αναβάτες βγήκαν στην πίστα για τις πρώτες τους προσπάθειες στη 15λεπτη διαδικασία. Από αυτήν απουσίαζε ο Τζοάν Μιρ της Honda, o οποίος όλο το τριήμερο ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Αρκετοί αναβάτες είχαν την ταχύτητα για να προκριθούν στην επόμενη φάση, όμως έπρεπε να θέσουν έναν γρήγορο χρόνο. Μετά τα πρώτα περάσματα ο ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Μπραντ Μπίντερ της KTM με χρόνο 1:31,148. Δεύτερος ήταν ο Α. Μάρκεθ της Gresini με χρόνο 95 χιλιοστά πιο αργό από τον Νοτιοαφρικανό.

Όλα όμως θα κρινόντουσαν στην τελευταία προσπάθεια του Q1. Ο Μπραντ Μπίντερ βελτίωσε αρχικά την ταχύτερη επίδοση, όμως ο Α. Μάρκεθ βελτίωσε ακόμη περισσότερο και σημείωσε το 1:30,903. Ο μόνος που μπορούσε να τους χαλάσει το «πάρτι» ήταν ο Α. Εσπαργκαρό, ο οποίος έκανε λάθος στον τελευταίο τομέα της πίστας κι έμεινε 3ος.

Q2

H μάχη της pole position ξεκίνησε με τους αναβάτες να βγαίνουν στην πίστα για τα πρώτα τους περάσματα. Ο Μπανάια σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο στο 1:30,581 με τον Μαρτίν να είναι 64 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Τρίτος μετά από δύο γρήγορα περάσματα ήταν ο Πέδρο Ακόστα και τέταρτος ο Μ. Μάρκεθ.

Με τους αναβάτες να έχουν επιστρέψει στα pits, η υπόλοιπη κατάταξη είχε ως εξής: Α. Μάρκεθ, Κουαρταραρό, Μπετζέκι, Μπίντερ, Μίλερ, Βινιάλες και Μορμπιντέλι.

Ο Μπανάια στη δεύτερη προσπάθειά του κατέρριψε το ρεκόρ πίστας με το 1:30,304 και στη 2η θέση ανέβηκε προσωρινά ο Φράνκο Μορμπιντέλι. Σε εκείνο το σημείο είχε πτώση ο Μ. Μάρκεθ στη στροφή 15.

Στη συνέχεια ελάχιστοι αναβάτες κατάφεραν να βελτιώσουν το χρόνο τους, με τον Μαρτίν να είναι υπό πίεση. Ο Μπετζέκι είχε γράψει την 3η ταχύτερη επίδοση και είχε ρίξει τον Ισπανό εκτός της πρώτης σειράς της εκκίνησης.

Οι κατατακτήριες δοκιμές ολοκληρώθηκαν με τον Μπανάια στην pole και τους Μορμπιντέλι, Μπετζέκι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ακολούθησαν οι Μαρτίν, Ακόστα, Μπίντερ, Α. Μάρκεθ, Μπαστιανίνι, Μ. Μάρκεθ, Κουαρταραρό, Βινιάλες και Μίλερ.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τον Αγώνα Σπριντ.

Αποτελέσματα QP Grand Prix Αγίου Μαρίνου

kiou2

kioy1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles