spot_img

Ο Bearman βρίσκεται (άδικα) με την πλάτη στον τοίχο

Ο Oliver Bearman έχει μαζέψει αρκετούς πόντους ποινής στην αγωνιστική του άδεια και κινδυνεύει να αποκλειστεί από συμμετοχή σε Grand Prix.

Ο Oliver Bearman της Haas βρίσκεται πλέον πιο κοντά από κάθε άλλον οδηγό σε ενδεχόμενη ποινή αποκλεισμού από αγώνα της Formula 1, μετά το συμβάν που είχε με τον Carlos Sainz της Williams στο Grand Prix Ιταλίας.

Ο νεαρός rookie οδηγός τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα ποινή και δύο βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια, έπειτα από σύγκρουση με τον Sainz στο σικέιν Ρότζια της πίστας της Μόντσα, ενώ οι δύο μάχονταν για θέση.

Και οι δύο οδηγοί έκαναν τετ-α-κε, ωστόσο κατάφεραν να συνεχίσουν τον αγώνα. Οι αγωνοδίκες έκριναν τον Bearman υπεύθυνο. Τόσο για τον ίδια όσο και για πολλούς άλλους όπως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Nico Rosberg η ποινή ήταν άδικη.

Στην ανακοίνωσή τους οι αγωνοδίκες ουσιαστικά κατηγόρησαν τον Μπέρμαν επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τη θέση του:

«Το μονοθέσιο 55 (Sainz) προσπάθησε να προσπεράσει το μονοθέσιο 87 (Bearman) από την εξωτερική στην στροφή 4 και είχε τον εμπρός άξονά του μπροστά από τον εμπρός άξονα του 87 στο apex, κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα της αγωνιστικής γραμμής. Ο οδηγός του 87 υπερασπίστηκε την θέση του από την εσωτερική αντί να παραχωρήσει και προκάλεσε τη σύγκρουση. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο Bearman είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος και εφαρμόζεται η τυπική ποινή για τέτοια περιστατικά».

Δείτε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την εκτενή ανάλυση όλων όσων έγιναν στο GP Ιταλιας με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο

Αν και η ποινή δεν άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα του Βρετανού, που τερμάτισε 12ος, οι δύο επιπλέον βαθμοί έχουν μεγάλη σημασία.

Ο 20χρονος Bearman έφτασε πλέον στους 10 βαθμούς ποινής στη superlicence του. Με δεδομένο ότι στους 12 βαθμούς επιβάλλεται αυτόματος αποκλεισμός για τον επόμενο αγώνα, ο rookie της Haas βρίσκεται σε εξαιρετικά λεπτή θέση.

Δύο ακόμη βαθμοί που πλέον πρέπει να θεωρούνται άδικοι δόθηκαν στο GP Μονακό για αντικανονική προσπέραση υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας (πάνω βίντεο). Ο Bearman ήταν σε γρήγορο γύρο και δεν πρόλαβε λόγω διαφοράς ταχύτητας με το άλλο μονοθέσιο να επιβραδύνει έγκαιρα, όμως οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν. Το ίδιο περιστατικό συνέβη στο FP1 του GP Ιταλίας με τον Charles Leclerc να κάνει ακριβώς το ίδιο με τον Βρετανό της Haas (κάτω βίντεο), όμως όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά το συμβάν δεν εξετάστηκε καθόλου από τους αγωνοδίκες.

Την περασμένη σεζόν, ο Kevin Magnussen έγινε ο πρώτος οδηγός που έφτασε σε αυτό το όριο και έχασε το GP του Αζερμπαϊτζάν, με τον Bearman τότε να παίρνει τη θέση του ως αντικαταστάτης.

Ο νεαρός Βρετανός θα πρέπει να είναι προσεκτικός στους επόμενους αγώνες, αφού οι πρώτοι βαθμοί ποινής που έχει δεχθεί δεν πρόκειται να διαγραφούν πριν τις 3 Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν το GP Βραζιλίας στο Σάο Πάολο.

Πού έχει μαζέψει βαθμούς ο Bearman

  • Βραζιλία 2024: οι πρώτοι βαθμοί ποινής ήρθαν έπειτα από σύγκρουση με τον Franco Colapinto, όταν αντικατέστησε τον ασθενή Magnussen.
  • Μονακό 2025: δύο βαθμοί για προσπέρασμα υπό κόκκινη σημαία στις ελεύθερες δοκιμές.
  • Μ. Βρετανία 2025: τέσσερις βαθμοί για ατύχημα στην είσοδο των pit υπό κόκκινη σημαία στο FP3.
  • Ιταλία 2025: οι τελευταίοι δύο βαθμοί για την επαφή με τον Carlos Sainz.
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Βρείτε μας στο TikTok
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles