spot_img

Ο δήμαρχος Λαμίας προειδοποιεί πως δεν θα γίνει το Ράλλυ Ακρόπολις αν δεν κάνει πίσω ο ανάδοχος

Φόβοι πως η διεξαγωγή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα εξελιχθεί σε φιάσκο, καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα για την αποκατάσταση του χώρου που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας. 

Σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή διεξαγωγή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι προγραμματισμένο για τις 26-29 Ιουνίου. Το Κέντρο του αγώνα είναι και φέτος η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, στην οποία όμως γίνονται έργα ανάπλασης από την ανάδοχο εταιρεία.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, στο Star Κεντρικής Ελλάδας, η εταιρεία ζητά ένα υπέρογκο ποσό από τον Δήμο προκειμένου να απομακρύνει τα μπάζα και να κάνει άλλες εργασίες προκειμένου ο χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει τον εθνικό μας αγώνα που αποτελεί γύρο του WRC.

«Ο Δήμος Λαμιέων βάζει 220.000 ευρώ για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις. Πριν λίγες ημέρες μου ήρθε ένα χαρτί με το οποίο ο ανάδοχος ζητάει αρκετά επιπλέον χρήματα, για να μπορέσουν να διευθετήσουν χωματουργικές και διάφορες άλλες εργασίες. Ο ανάδοχος έριξε τα μπάζα στο χώρο όπου προσγειώνεται το ελικόπτερο της διοργάνωσης. Τώρα πρέπει αυτά τα μπάζα να τα πάμε 100 μέτρα πιο πέρα. Το κακό είναι ότι η σύμβαση που υπογράφηκε δεν προέβλεπε υποχρέωση του εργολάβου να παραχωρεί για το ράλλυ τον χώρο όπως πρέπει. Αν δεν κάνει πίσω η εταιρεία, δεν θα γίνει το ράλλυ. Αυτά τα χρήματα είναι πάρα πολλά για τον Δήμο. Αν κάποιος δημότης συμφωνεί να δώσουμε 700.000 ευρώ για το Ράλλυ και να στερήσουμε παιδικές χαρές και τουαλέτες από τα σχολεία, ας το κάνουμε. Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει ένα οικονομικό “ταβάνι” για τον Δήμο Λαμιέων. Δεν μπορούμε να χαλάμε ό,τι θέλουμε κάθε χρονιά. Τα ποσά είναι απαγορευτικά. Οι δημότες με εξέλεξαν για να πιάσουν τόπο τα χρήματά τους. Αν δεν κάνει πίσω η εταιρεία, δεν θα γίνει το ράλλυ. Απλά».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας στο παρακάτω βίντεο. 

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι Δήμος και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν το κόστος (περίπου 70.000-80.000 ευρώ) για την προσωρινή κατασκευή που θα φιλοξενήσει το χώρο του parc ferme.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου δεν υπάρχει άλλος χώρος στην Λαμία που να μπορεί να φιλοξενήσει το Ράλλυ Ακρόπολις. Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τα σχετικά έγγραφα για την επίσημη ανάθεση του αγώνα στην Λαμία.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων ήταν ξεκάθαρος ότι από το 2026 το Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξάγεται σε άλλη περιοχή.

«Καλά του χρόνου δεν πρόκειται να γίνει ράλλυ, να το ξέρετε. Σας το λέω εγώ. Θα πρέπει να χαλάσουμε 3 εκατ. ευρώ στο χώρο της έκθεσης για να γίνει ο αγώνας. Έχω την ευθύνη του λόγου μου».

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας:

«Το Ράλλυ Ακρόπολις θα γίνει στην Λαμία, οριστικά και αμετάκλητα»

Image

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός:

«Το Ράλλυ Ακρόπολις θα γίνει στην Λαμία, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης. Οριστικά και αμετάκλητα. Και δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς μας», δήλωσε στον ίδιο σταθμό.

Ο κ. Σπανός ανέφερε ότι η εταιρεία που κάνει την ανάπλαση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας ζήτησε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να φιλοξενηθεί το Κέντρο του Αγώνα.

«Τολμώ να πω ότι μπορούμε να κάνουμε τις εργασίες με το 1/3 του ποσού που ζητείται. Έχουν κοστολογήσει τις παρεμβάσεις σχεδόν 300.000 ευρώ, η άποψή μας είναι ότι μπορεί να γίνει με 100.000 ευρώ. Είναι μία ηθική υποχρέωση της εταιρείας, αυτές τις εργασίες να τις κάνει δωρεάν».

Image

Ο Φάνης Σπανός με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας υπάρχουν δύο επιλογές:

«Είτε η εταιρεία να κάνει τις εργασίες αμειβόμενη με ένα λογικό ποσό, είτε να μας δώσει το χώρο και να κάνουμε τις εργασίες με δικές μας δυνάμεις, Δήμος και Περιφέρεια μαζί».

Ο Φάνης Σπανός ανέφερε ότι η Περιφέρεια συνδράμει στη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις με 270.000 ευρώ, ενώ αρκετοί δήμοι της περιοχής δίνουν από δεκάδες χιλιάδες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Βρείτε μας στο TikTok
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles