spot_img

O Hamilton συνεχίζει να σπάει ρεκόρ του Schumacher

Στο Grand Prix Μονακό ο Lewis Hamilton κατάφερε να καταρρίψει δύο ρεκόρ της Formula 1 ενώ κατάφερε να ισοφαρίσει ένα ακόμη που κρατούσε χρόνια.

Από το 2022 έχουμε συνηθίσει τον Max Verstappen της Red Bull Racing να «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη Formula 1. O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του με ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματά του να είναι οι 19 νίκες σε 22 αγώνες το 2023.

Αν κάποιος άλλος πέρα από τον Verstappen μπορούσε να σπάσει ρεκόρ, αυτός είναι ο Lewis Hamilton. Τα τελευταία χρόνια ο Βρετανός δεν έχει στα χέρια του ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όμως αυτό δεν τον σταματάει από το να γράφει ιστορία.

Στο Grand Prix Μονακό, στο οποίο τερμάτισε στην 7η θέση, ο Hamilton έθεσε δύο νέα ρεκόρ, ενώ ισοφάρισε ένα ακόμα. Στον 63ο από τους 78 γύρους στο Πριγκιπάτο, ο Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, τον οποίο κράτησε μέχρι το τέλος.

Ως αποτέλεσμα ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έφτασε τους 54 ταχύτερους γύρους στη Formula 1 με την ίδια ομάδα (Mercedes) ξεπερνώντας τον Michael Schumacher ο οποίος μετρά 53 με τη Scuderia Ferrari. Ο Max Verstappen είναι στην 3η θέση της σχετικής λίστας με 32 ταχύτερους γύρους με τη Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μονακό πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Δεν ήταν μόνο αυτό το ρεκόρ που κατέρριψε ο Hamilton. Ο Βρετανός έφτασε τις 17 σεζόν στη Formula 1 θέτοντας τουλάχιστον έναν ταχύτερο γύρο σε Grand Prix της Formula 1.

Image

Επιπλέον ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher με 15 συνεχόμενες σεζόν στις οποίες θέτει ταχύτερο γύρο σε Grand Prix. O Γερμανός οδηγός ξεκίνησε το σερί του από το 1992 και σταμάτησε στο 2006. Ο Βρετανός ξεκίνησε το ρεκόρ του το 2010 και το 2025, όταν θα οδηγεί για τη Ferrari, μπορεί να το καταρρίψει. Ο Hamilton βρίσκεται στη Formula 1 από το 2007, όμως μόνο το 2009 δεν κατάφερε να θέσει ταχύτερο γύρο σε Grand Prix.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles