spot_img

O Leclerc εξηγεί πώς βελτιώθηκε και πλέον πρωταγωνιστεί

Ο Charles Leclerc έκανε την αξιολόγησή του και μίλησε για τους τομείς στους οποίους κατάφερε να βελτιωθεί ο ίδιος και η Ferrari ενώ μίλησε για τους επόμενους μήνες.

Η Scuderia Ferrari ξεκίνησε τη φετινή σεζόν της Formula 1 με αρκετές φιλοδοξίες. Ωστόσο δεν περίμενε πως μετά από οκτώ αγώνες θα έχει καταφέρει να κερδίσει τους δύο και παράλληλα να βρίσκεται στη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών.

Ο Charles Leclerc είναι μόλις 31 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen, έπειτα από τη νίκη του στο Grand Prix Μονακό, και βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα για τον Leclerc, ο οποίος πιστεύει πως υπάρχουν λόγοι που οδεύει προς το καλύτερο η φετινή χρονιά.

«Το σημείο το οποίο άλλαξε η φετινή μας σεζόν προς το καλύτερο ήταν μερικούς αγώνες πριν. Δεν είχαμε ένα αρκετά γρήγορο μονοθέσιο ώστε να κερδίσουμε Grand Prix πριν από μερικούς αγώνες. Καταφέραμε ωστόσο να κερδίσουμε στο Μονακό και ήξερα πως έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Είχα δύο αγώνες στους οποίους δυσκολεύτηκα πολύ στις κατατακτήριες δοκιμές. Οπότε, αποφάσισα να δουλέψω πάνω σε αυτό. Έκτοτε είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που κάνουμε και πώς λειτουργεί η ομάδα. Ελπίζω αυτά που κάνουμε να μας φέρουν ακόμη περισσότερες νίκες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μονακό πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.


Παρά τη νίκη του στο Μονακό, ο Leclerc προσπαθεί να παραμείνει προσγειωμένος και να μην σκέφτεται το πρωτάθλημα. Βέβαια, ο τρόπος λειτουργίας της Ferrari τον κάνει να αισιοδοξεί.

«Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Το Μονακό είναι μια ξεχωριστή πίστα στο πρόγραμμα κι εδώ είχαμε ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο. Η νίκη μας εδώ δεν σημαίνει πως θα συνεχίσουν να είναι έτσι τα πράγματα μέχρι το τέλος της σεζόν. Κοιτώντας όμως όλους τους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, έχουμε μεγιστοποιήσει κάθε αποτέλεσμα που έχουμε πάρει. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles