spot_img

Ο οδηγός με τις χειρότερες εκκινήσεις στη φετινή σεζόν δεν είναι αυτός που νομίζεις

Οι εκκινήσεις στη Formula 1 είναι ένα κομβικό σημείο ενός Grand Prix και ορισμένοι οδηγοί δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. 

Εάν κάτι χαρακτηρίζει τον Lando Norris στη φετινή σεζόν της Formula 1 είναι το γεγονός πως δεν έχει συνέπεια στις εκκινήσεις. Ο Βρετανός μετρά τέσσερις pole position στο 2024 και δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει την πρωτοπορία σε κανέναν αγώνα.

Δεν είναι όμως τα Grand Prix που εκκινεί από την πρώτη θέση το πρόβλημα. Στο GP Βελγίου έκανε ένα κομβικής σημασίας λάθος στην εκκίνηση πατώντας εκτός πίστας δίχως να τον ωθήσει άλλος οδηγός και έχασε πολύτιμες θέσεις.

Ο Norris μετά από 16 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει κερδίσει καμία θέση στον εναρκτήριο γύρο, κάτι το οποίο θέλει να αλλάξει σύντομα. Συνολικά ο 24χρονος Βρετανός χάνει 0,7 θέσεις ανά αγώνα στον πρώτο γύρο.

Όμως υπάρχει κάποιος άλλος ο οποίος κάνει χειρότερες εκκινήσεις. Πρόκειται για τον Daniel Ricciardo  της RB. O Αυστραλός μαζί με τον Norris είναι οι μοναδικοί οδηγοί που δεν έχουν κερδίσει θέση στον πρώτο γύρο αγώνων. Σαν να μην έφτανε αυτό, χάνει κατά μέσο όρο 1,1 θέσεις από τη στιγμή που θα σβήσουν τα κόκκινα φώτα έως ότου περάσει τη γραμμή χρονομέτρησης της πίστας για πρώτη φορά. Σίγουρα αυτό δεν βοηθάει την προσπάθειά του να παραμείνει στη Formula 1 και το 2025.

Όσον αφορά τις κερδισμένες θέσεις στον πρώτο γύρο των Grand Prix, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Kevin Magnussen της Haas, ο οποίος έχει μέσο όρο 1,6 θέσεις. Δεύτερος είναι ο Esteban Ocon της Alpine με +0,9 θέσεις και τρίτος ο Lewis Hamilton της Mercedes με +0,4 θέσεις.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles