spot_img

Οι «μπηχτές» της McLaren για εύνοια της FIA προς τον Verstappen

Πολύ απογοητευμένοι με τον Max Verstappen είναι στη McLaren Racing έπειτα από το Grand Prix Αυστρίας και στρέφουν τα… βέλη τους προς την FIA.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους Max Verstappen και Lando Norris έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στον κόσμο της Formula 1. Οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για τη νίκη όταν είχαν επαφή στη στροφή 3 του 64ου γύρου. Ο Verstappen τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ ο Norris εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Βρετανός οδηγός είχε πολλά παράπονα από τον τρόπο οδήγησης του Ολλανδού και το πώς αμύνθηκε στις επιθέσεις του στο τελευταίο μέρος του Grand Prix. Τον εκνευρισμό του συμμερίζεται o επικεφαλής της McLaren Racing, Andrea Stella.

Μην χάσετε την ανάλυση του GP Αυστρίας στην εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream, απόψε Τρίτη 2 Ιουλίου στις 21:00. H εκπομπή θα μεταδοθεί εδώ.

Ο Ιταλός με δηλώσεις του στο Sky Sports άφησε σαφείς υπόνοιες πως η FIA στο παρελθόν δεν τιμώρησε το οδηγικό στιλ του Verstappen, το οποίο θεωρεί πως είναι εκτός κανονισμών.

«Όλος ο πλανήτης γνωρίζει ποιος ευθύνεται για τη σύγκρουση, εκτός από μία μερίδα ανθρώπων. Το μεγάλο πρόβλημα πίσω από αυτό, είναι πως αν δεν βρεις μια σωστή λύση, τότε αυτές οι καταστάσεις θα επιστρέψουν. Σήμερα κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις γιατί δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση αυτής της οδήγησης στο παρελθόν. Το 2021 όταν υπήρχαν μάχες (του Φερστάπεν) με τον Λιούις Χάμιλτον που έπρεπε να υπάρξουν πιο σοβαρές τιμωρίες. Έτσι, μαθαίνεις πώς να οδηγείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο που θεωρείται δίκαιος».

Όταν ρωτήθηκε από τον Ted Kravitz αν αναφέρεται στην ατιμωρησία του Φερστάπεν στη μάχη του με τον Χάμιλτον στη Βραζιλία του 2021, ο Ιταλός απάντησε.

«Υπήρχαν πολλά επεισόδια (που δεν τιμωρήθηκε ο Verstappen) τότε. Είναι γεγονός πως σεβόμαστε τη Red Bull και τον Max. Δεν χρειάζεται να κάνουν τέτοια πράγματα, πληγώνουν τη δημοτικότητά τους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #147 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Για το αν διαφωνεί σχετικά με τον τρόπο οδήγησης του Max Verstappen, ο Stella είπε.

«Οι αγωνοδίκες βρήκαν απόλυτα υπαίτιο τον Verstappen στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν είναι μόνο η οδήγηση μεταξύ οδηγών αλλά η οδήγηση μέσα σε ένα πλαίσιο κανονισμών. Οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται με έναν τρόπο που να είναι αποτελεσματικός. Όταν ένα μονοθέσιο βγαίνει εκτός αγώνα ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος η τιμωρία πρέπει να είναι πολλαπλάσια του αποτελέσματος».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles