spot_img

Perez: «Το μονοθέσιο της McLaren είναι παράνομο»

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Sergio Perez, εξέφρασε την άποψή του πως το κόλπο της McLaren Racing με την πίσω αεροτομή της MCL38 είναι εκτός κανονισμών.

Η πίσω αεροτομή της McLaren MCL38 έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στον κόσμο της Formula 1. Από βίντεο που κυκλοφορούν στα social media είναι εμφανές  πως όχι μόνο η πτέρυγα «βυθιζόταν» σε υψηλές ταχύτητες, αλλά το άνω στοιχείο της πίσω αεροτομής δημιουργούσε ένα κενό σε σχέση με το κάτω. Αυτό λειτουργεί σαν ένα μίνι-DRS και έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η τελική ταχύτητα του μονοθεσίου.

Όπως ήταν λογικό οι αντίπαλες ομάδες της McLaren, η οποία βρίσκεται πλέον πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, θα δεχόντουσαν ερωτήσεις σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Σε ερώτηση που του τέθηκε από το AMuS, σχετικά το αν πιστεύει πως η πίσω αεροτομή της McLaren είναι νόμιμη, είπε:

«Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που κάνει η McLaren είναι εκτός κανονισμών. Το μονοθέσιό τους είναι παράνομο. Φαίνεται όμως πως το επιτρέπουν να συμβαίνει. Είμαι έκπληκτος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Η FIA σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως το μονοθέσιο της McLaren έχει περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους και δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας. Ωστόσο τονίζει πως εάν χρειαστεί να γίνει αλλαγή στους κανονισμούς, θα γίνει από το 2025.

Ο Perez δεν ήταν ο μόνος ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με την πίσω αεροτομή της McLaren. O Charles Leclerc αναφέρθηκε στην πίσω αεροτομή της βρετανικής ομάδας:

«Από αυτά που έχω ακούσει είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. O Vasseur μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες».

Η ομάδα του Automotonews αναλύει την πίσω αεροτομή της McLaren Racing και τους λόγους που τράβηξε την προσοχή στο Μπακού. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles